Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

«Ενθαρρύνει τους Ταλιμπάν το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των ΗΠΑ»

Ο αρχηγός των Αμερικανών πεζοναυτών στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζέιμς Κόνγουεϊ, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη αποχώρησης των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το οποίο έχει θέσει ο πρόεδρος Ομπάμα, ενθαρρύνει τους Ταλιμπάν.

Παράλληλα τόνισε ότι οι αφγανικές δυνάμεις δεν πρόκειται να είναι ικανές «για μερικά χρόνια» να αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειας της χώρας τους, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές στα νότια του Αφγανιστάν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ανακοινώσει ότι η απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα αρχίσει τον Ιούλιο του 2011.

«Κατά κάποιο τρόπο θεωρούμε τώρα ότι (το χρονοδιάγραμμα έναρξης της αποχώρησης) συντηρεί τον εχθρό μας. Θεωρούμε ότι μπορεί να λέει, στην πραγματικότητα έχουμε παρακολουθήσει συνομιλίες που λένε “Χρειάζεται να αντέξουμε λίγο ακόμα”», όπως είπε ο στρατηγός Κόνγουεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο

«Πραγματικά πιστεύω ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια προτού οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να είναι δυνατή η αποχώρησή μας», δήλωσε σχετικά με τους πεζοναύτες στις νότιες επαρχίες Χελμάντ και Κανταχάρ.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου