Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Mobius: Οι «πλούσιοι» Έλληνες πρέπει να χρεοκοπήσουν

  • Ο ευρωπαϊκός μύθος της αλληλεγγύης τελικά "βρίσκει" στο "ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!
  • Η πλούσια Ευρώπη - Γερμανία αποφασίζει τελικά να αφήσει όλους τους άλλους στα προβλήματα που τους δημιούργησε
Η χρεοκοπία της «πλούσιας» Ελλάδας θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση και η μετάδοσή της, είπε ο «γκουρού» των αναδυόμενων αγορών, διαχειριστής της Templeton Asset Management, Mark Mobius.
Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει την αναδιάρθρωση του χρέους της, πληρώνοντας μόλις 25-50 σεντς για κάθε δολάριο, καθώς έτσι θα μείωνε το χρέος της σε πιο διατηρήσιμα επίπεδα.
Αντίθετα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δανείσει χρήματα στην Ελλάδα, κινδυνεύει να καταρρεύσει, καθώς και άλλες καταχρεωμένες χώρες θα ζητήσουν μια ανάλογη διάσωση.
«Μία χρεοκοπία θα βοηθούσε να ‘κλείσει’ η διαρροή. Μία διάσωση σε αυτό το στάδιο δεν είναι λογική, σύμφωνα με την άποψή μου», λέει ο Mobius.
«Οι Έλληνες είναι πλούσιοι. Εάν κοιτάξετε τι έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, συγκέντρωσαν 10 δισ. δολάρια και ήταν μόνο 10 εκατ. άνθρωποι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί η κυβέρνηση δεν τους εξυπηρετεί σωστά. Η διαφθορά ανθεί, οι κρατικοί υπάλληλοι κοιμούνται στα γραφεία τους και αυτό πρέπει να διορθωθεί», τονίζει.
Και μέσα σε όλα αυτά ο κύριος Mobius ξεχνάει πως ευρωπαϊκές εταιρείες προέτρεψαν στην διαφθορά, πως ευρωπαϊκές εταιρείες "μπήκαν" σε μεγάλες δουλειές π.χ. Ολυμπιακοί Αγώνες, πως ευρωπαϊκές εταιρείες πουλάνε όπλα στην Ελλάδα... Κάθε μέρα, πλέον, γίνεται όλο και πιό ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη αποφάσισε να μας εγκαταλείψει και απλά ψάχνει για το άλλοθι που θα πρέπει να εμφανίσει στους πολίτες της, για να μην νιώσουν την απειλή πως αμέσως μετά έρχεται η σειρά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου