Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Να γιατί “δαιμονοποιούμε” το ΔΝΤ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Στο χθεσινό άρθρο μας ΔΝΤ. Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, με εκπληκτικές ομοιότητες.

είχαμε αναλύσει την πρώτη εμφάνιση του “ΔΝΤ” στην Ελλάδα που έγινε πριν από 113 χρόνια. Τότε λεγόταν “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή. Διαβάστε το άρθρο για να δείτε τις απίστευτες ομοιότητες με την σημερινή κατάσταση. Μία από αυτές τις ομοιότητες ήταν η ακόλουθη (αντιγράφουμε) και αναφερόταν στην τραγική ήττα της Ελλάδας στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1897:

TOTE: Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.

ΤΩΡΑ: Ο ΓΑΠ μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις παρελάσεις. Θα μειωθούν όμως ακόμη περισσότερο με την έλευση του ΔΝΤ. Ήδη στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τις μειώσεις μισθού, σε βαθμό που πιλότοι ελικοπτέρων να κάνουν λευκή απεργία και τα ελικόπτερα να μένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών. Επίσης, ο κομματισμός ζει και βασιλεύει στον στρατό με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη συνεδρίαση με τις κρίσεις του ΣΑΓΕ, όπως είχαμε αποκαλύψει.

Διαβάστε λοιπόν και το άρθρο που ακολουθεί. Όχι, δεν είναι του 1894 αλλά του 2010!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου