Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μέρκελ: Δεν χαρίζουμε λεφτά στην Ελλάδα, αλλά δανείζουμε

  • Συνεχίζει να υπενθυμίζει την μη εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση της Ελλάδας η Μέρκελ
  • Υποβάθμιση και της Ισπανίας από την Standard and Poor's
Η κατάσταση είναι σοβαρή και οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πολύ σημαντικά βήματα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ πριν από λίγη ώρα, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν θα "χαρίσει" λεφτά στην Ελλάδα, θα της τα δανείσει.
Η Μέρκελ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ευρωζώνης. Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να λάβει νέα μέτρα για την επιτυχία του μεγαλεπήβολου προγράμματος σταθερότητας της, αλλά και να τα τηρήσει.
H κ. Μερκελ ερωτώμενη εάν η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν σωστή είπε: "Το 2000 είχαμε ένα θέμα, όταν ήλθαμε αντιμέτωποι με το αν η Ελλάδα μπορούσε να ενταχτεί στην ευρωζώνη. Αποδείχθηκε ότι η απόφαση ίσως δεν είχε εξεταστεί αρκετά εξονυχιστικά", είπε.
Υποβαθμίστηκε και η Ισπανία
Σε ΑΑ, από ΑΑ+ προηγουμένως, διαμορφώνει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, μία μόλις μέρα μετά τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, και μόλις λίγες ώρες μετά τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα. Ο οίκος επισημαίνει ότι το outlook της χώρας είναι αρνητικό εξαιτίας της αδύναμης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου