Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εντείνεται το κλίμα ανασφάλειας στα Σκόπια

  • Ο αρχικά δηλωμένος ως νεκρός Κοσοβάρος τελικά είχε τραυματισθεί, αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει μέσα από τα χέρια των συνοδών του καθ' οδόν προς το Νοσοκομείο
  • Πραγματοποιούνται έρευνες για πιθανή συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας των Σκοπίων με παραστρατιωτικούς Κοσοβάρους
Η περιοχή στην οποία βρέθηκαν οι αποθήκες οπλισμού, ήταν αχαρτογράφητη οδικώς και η πυκνή βλάστηση και τα δέντρα δεν επέτρεπαν ούτε τον εναέριο έλεγχό της!!! Ήταν λογικό να την επιλέξουν οι κοσοβάροι παραστρατιωτικοί σαν χώρο αποθήκευσης, αφού ακόμη και οι ορεινοί δρόμοι ήταν γνωστοί μόνο σε οδηγούς φορτηγών ξυλείας που εργάζονταν στο βουνό που φιλοξενούσε την παραστρατιωτική ομάδα.
Αφού χθες το πρωί ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ειδικής δύναμης των Σκοπίων και μετά την διαφυγή των κοσοβάρων προς το Μαυροβούνιο, διαπιστώθηκε από την αποθήκη τροφίμων και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, πως η ομάδα των κοσοβάρων διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως ομάδα φύλαξης των αποθηκών οπλισμού. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ανέφεραν έντονη κινητικότητα από αγνώστους πολίτες, τόσο πριν όσο και μετά την ανεύρεση του στρατιωτικού οπλισμού από τις αρχές των Σκοπίων.
Έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες όπλων, οπλοπολυβόλων, RPG, εκρηκτικά, χειροβομβίδες, οπλοβιμβίδες, πλαστικά εκρηκτικά, πυροκροτητές, χάρτες και κάθε λογής ελαφρύ οπλισμό πεζικού, αλλά και ειδικών δυνάμεων. Γενικότερα, ο οπλισμός που βρέθηκε εξοπλίζει έναν μικρό στρατό, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως η περιοχή ήταν ουσιαστικά αποθήκη οπλισμού παραστρατιωτικών ομάδων. Γι αυτό το λόγο γίνονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για να βρούνε και άλλες αποθήκες οπλισμού (αφού η στρατιωτική τακτική επιβάλει την ταυτόχρονη ύπαρξη αρκετών διαφορετικών αποθηκευτικών χώρων για λόγους ασφάλειας).
Πολλά όπλα βρέθηκαν θαμμένα κάτω από χοντρό πλαστικό μέσα στο έδαφος για να μην διαβρωθούν, ενώ αρκετά είναι τελευταίας τεχνολογίας και δεν είναι κατασκευής προ του 2000, όπως είναι το μεγαλύτερο μέρος των όπλων που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα οι παραστρατιωτικοί Κοσοβάροι. Αυτό σηματοδοτεί εφοδιασμό οπλισμού, ενώ σημειώθηκε πως τα όπλα είναι κατασκευασμένα σε διάφορες χώρες και δεν έχουν την ίδια πηγή προέλευσης.
Να σημειωθεί πως η ποσότητα των όπλων που πιστεύεται πως τελικά θα συγκεντρωθεί, εξοπλίζει έναν μικρό στρατό ικανό να καταφέρει ισχυρότατο πλήγμα και να δημιουργήσει σοβαρό κενό εσωτερικής ασφάλειας στο κρατίδιο των Σκοπίων.
Αν και τραυματίας δραπέτευσε από τους συνοδούς του
Το αξιοπερίεργο είναι πως ενώ δηλώθηκε ένας νεκρός κοσοβάρος παραστρατιωτικός, στη συνέχεια εμφανίσθηκε να είναι τραυματισμένος, ο οποίος κατά την (οδική) μεταφορά του στο νοσοκομείο (της Πρίστινα αν δεν απατώμαι) μπόρεσε να δραπετεύσει από τη συνοδεία του (που ήταν αστυνομικοί απλοί ενώ θα έπρεπε να συνοδεύεται από άνδρες της ειδικής δύναμης επεμβάσεων των Σκοπίων).
Έχει δοθεί συναγερμός σε όλα τα ιατρεία και τους γιατρούς ης ευρύτερης περιοχής, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και όλα τα νοσοκομεία για την περίπτωση δραπέτη τραυματισμένου από πυροβόλο όπλο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει κυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή για την σύλληψη του δραπέτη παραστρατιωτικού Κοσοβάρου.
Ταυτόχρονα διεξάγονται ανακρίσεις στους αστυνομικούς που ήταν συνοδεία του δραπέτη, ενώ υπάρχουν πλέον υπόνοιες πως υπήρξε συνεργασία κρατικών λειτουργών για την δραπέτευση του συγκεκριμένου κοσοβάρου. Αυτόματα ανάβει το κόκκινο φως (σαν επίπεδο συναγερμού) αφού η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοί κρατικοί λειτουργοί και ποιές κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται με την πλευρά των κοσοβάρων παραστρατιωτικών.
Δηλώσεις από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, το Κόσοβο και την Σερβία δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, αφού η νευρικότητα στην περιοχή κλιμακώνεται επικίνδυνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία έχει παρατάξει μία μεραρχία στα βόρεια σύνορα της Ρουμανίας... Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι επόμενες ημέρες θα είναι ημέρες σοβαρών εξελίξεων και ανακατατάξεων στα Σκόπια...
Σήμερα το πρωί θα δοθεί συνέντευξη τύπου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση (σε καθαρό επίπεδο κρατικής προπαγάνδας) για τα όσα συνέβησαν και τις μετέπειτα εξελίξεις...
Ο Ράσμουνσεν στην Αλβανία αναφέρεται σε εξελίξεις στην Αλβανία και στα Βαλκάνια
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Aντερς Φογκ Ράσμουσεν, επισκέφθηκε χθες τα Τίρανα όπου είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Στις συνομιλίες κυριάρχησαν εθνικά θέματα, όπως οι εξελίξεις στο Κόσοβο και η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, που διέρχεται από κρίση διάρκειας δέκα μηνών.
Ο κ. Ράσμουσεν, σε συνέντευξη Τύπου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο κ. Ράσμουσεν δήλωσε ότι «εμείς έχουμε αποφασίσει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια θα αρχίσουν όταν θα έχει λυθεί πρώτα το ζήτημα της ονομασίας και οι διαφορές με την Ελλάδα σχετικά με αυτό».
Αναφερόμενος στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι «η κατάσταση στα Βαλκάνια αποτελεί επιτυχία και ο στόχος μας είναι η ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στη Συμμαχία».
Για τις εξελίξεις στο Κόσοβο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «η κατάσταση στο Κόσοβο παραμένει δύσκολη και τυχόν βελτίωση αυτής θα οδηγούσε σε μείωση των νατοϊκών δυνάμεων» και πρόσθεσε ότι «η μείωση αυτή θα αποφασιστεί μετά από ανάλυση, διότι εμείς δε θα κάνουμε βήμα, που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια στο Κόσοβο».
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Ζητώντας αρχικά συγνώμη από τους αναγνώστες του ιστολογίου, θα ήθελα να αναφερθώ σε περιστατικά στυγνής λασπολογίας τα οποία σημειώνονται σε διάφορα μεγάλα ιστολόγια, από "κριτικούς" της "τέχνης του λασπολογείν".
Επειδή, λοιπόν, κάποιοι αμφέβαλλαν για την "ποιότητα" της είδησης, η σημερινή συνέντευξη τύπου που θα γίνει στα Σκόπια ίσως τους μάθει πως αλήθεια δεν είναι πάντα η διαταγή του εκδότη ή του μεγαλοκαναλάρχη, ούτε η αλήθεια βρίσκεται στο kopseright (κοινώς μοντάζ) που πείθει με την "αλήθεια" της εικόνας...!
Αντιπαρέρχομαι τους θλιβερούς "καλοθελητές" πολέμιους αυτού του ιστολογίου που από χθες τριγυρίζουν σε ιστοχώρους ενσπείρντας αμφιβολίες για την αλήθεια των γεγονότων. Ένα μικρό ιστολόγιο, με την βοήθεια ανγνωστών του, απλών πολιτών, σίγουρα δεν έχει την "σοβαρότητα" των μεγάλων ιστολογίων, ούτε μπορεί να προσφέρει την "αλήθεια" των δημοσιογραφικών κοπράνων που ξεχύθηκαν στο διαδίκτυο για να ενσπείρουν την αμφιβολία στην μεταφορά της είδησης από τους πολίτες.
Σε αυτούς, στα θλιβερά "τρεχαντήρια", εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή που θα βγούνε από τα σκοτάδια του μυαλού τους και θα δούνε την αλήθεια (που τόσο τρέμουν) κατάματα.
Τα παραπάνω γράφονται λόγω των συνεχών επιθέσεων (λεκτικών) που δεχόμαστε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, από "επαγγελματίες" που δηλώνουν πως "ο χώρος τους ανήκει" ή που δεν διστάζουν να λασπολογήσουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν. Δεν μπορώ να γράψω ψέμματα και να δηλώσω πως σας λυπάμαι.
Καταδικασμένα δουλικά και υπηρέτες του αποστήματος είστε, αγαπητοί μου. Το ότι μεταχειρίζεστε το μέσον (διαδίκτυο) για να αναδεχθείτε, αποτελεί άλλη μία αποτυχία στον ωκεανό της μικρότητάς σας. Το μόνο που τελικά κατορθώνετε είναι να επαναλάβετε την στενότητα του εγκεφάλου και της ψυχής σας.
Τέλος θα σας παρακαλούσα, καθώς θα φεύγετε από εδώ, να μην ξεχνάτε να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα, για να αεριστεί ο χώρος, που τόση βρωμιά δεν την αντέχει, δυστυχώς...
Στο καλό, το παρελθόν σας ανήκει...
Και, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε κάτι: τα ιστολόγια δημιουργήθηκαν από τους πολίτες, επειδή εσείς αποτύχατε να μας πείσετε για την ειλικρίνεια και την ποιότητα της δουλειάς σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου