Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Deutsche Bank: Οι τράπεζες να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους

  • Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς μαθηματικά και οικονομικά (δηλαδή ο μέσος άνθρωπος) έχουν κατανοήσει το λογικό αδιέξοδο αποπληρωμής του ελληνικού χρέους
  • Η πρόταση της Deutsche Bank είναι η πραγματική λύση απέναντι στην τοκογλυφία και τους κερδοσκόπους που επιτίθενται και διογκώνουν το χρέος της χώρας
Οι τράπεζες και οι λοιποί πιστωτές της Ελλάδας θα μπορούσαν να μοιραστούν το κόστος διάσωσης της χώρας διαγράφοντας μέρος των χρημάτων που της έχουν δανείσει, πρότεινε την Τρίτη ο Τόμας Μάιερ, επικεφαλής οικονομολόγος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας Deutsche Bank.
«Αν μειωθεί το ύψους 300 δισ. ευρώ χρέος της Ελλάδας στο μισό, τότε η χώρα πιθανότατα θα μπορέσει να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές», δήλωσε, τονίζοντας ότι τα χρήματα δεν είναι απαραίτητο να καλυφθούν από κρατικά ταμεία.
Ένα ποσό γύρω στα 50 δισ. ευρώ, δήλωσε, μπορεί να προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή από τράπεζες και λοιπούς πιστωτές που θα πρέπει να διαγράψουν χρήματα που έχουν δανείσει στην Ελλάδα κι επομένως να τα εμφανίσουν ως ζημιές.
Η δήλωση του κ. Μάιερ χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, θεωρείται ότι έχει στενές σχέσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου