Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Πρωθυπουργός Μαλαισίας: «Ηθελημένη πράξη» η εξαφάνιση του Boeing

Πρωθυπουργός Μαλαισίας: «Ηθελημένη πράξη» η εξαφάνιση του Boeing

Κάποιος έκλεισε επίτηδες το σύστημα τηλεπικοινωνιών του αεροσκάφους, ανακοίνωσε ο Νατζίμπ Ραζάκ - Η προσοχή στρέφεται εκ νέου στους πιλότους και τους επιβάτες - Σταματούν οι έρευνες στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και επικεντρώνονται σε δύο νέες περιοχές

Τη θεωρία της αεροπειρατείας επανέφερε το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας καθώς σε επίσημες ανακοινώσεις που έκανε ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα» ότι κάποιος από μέσα από το αεροπλάνο έκλεισε επίτηδες το σύστημα τηλεπικοινωνιών του Boeing της Malaysia. Όπως είπε, η εξαφάνιση του αεροσκάφος ήταν «ηθελημένη πράξη».

Γι' αυτό και πρόσθεσε, η προσοχή των αρχών επιστρέφει εκ νέου στην έρευνα για τους πιλότους και τους επιβάτες του αεροπλάνου.

Όπως είπε ο Νατζίμπ Ραζάκ η τελευταία δορυφορική καταγραφή του αεροσκάφους έγινε στις 8:11 τοπική ώρα το πρωί του περασμένου Σαββάτου, επτά ώρες, δηλαδή, από τη στιγμή που το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.

Αν και δεν εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι μπορεί να μιλάμε για ενδεχόμενο αεροπειρατείας, ο κ. Ραζάκ σημείωσε ότι οι ερευνητές δεν αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι διακόπτονται οι έρευνες στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και οι εκεί απασχολούμενες δυνάμεις θα αναδιαταχθούν σε νέο σημείο, καθώς η προσοχή στρέφεται στις περιοχές ανάμεσα σε Ταϊλάνδη-Καζακστάν και Ινδονησία-Νότια Ινδία.

Νωρίτερα στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Μαλαισίας διατύπωναν τη θεωρία ότι το Boeing εξετράπη από την πορεία του από κάποιον που γνώριζε πολύ καλά τους αεροδιαδρόμους αλλά και τις θέσεις των ραντάρ.

«Πρόκειται ασφαλώς για κάποιον έμπειρο, ικανό και εν ενεργεία πιλότο» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς που μετέχει στις έρευνες οι οποίες καλύπτουν πλέον μια τεράστια ζώνη, από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, διευκρίνισε ότι η θεωρία αυτή βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από ένα στρατιωτικό ραντάρ και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Το ραντάρ συνέχισε να καταγράφει ένα αεροπλάνο επί πολλές ώρες αφότου η πτήση ΜΗ370 χάθηκε από τις οθόνες των πολιτικών ραντάρ. Ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους «φαίνεται πως ήξερε πολύ καλά πώς να αποφύγει τα πολιτικά ραντάρ, ότι τα είχε μελετήσει επισταμένως» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

http://www.protothema.gr/world/article/361671/prothupourgos-malaisias-ithelimeni-praxi-i-exafanisi-tou-boeing/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου