Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

"Αυτομόλησε στους Ρώσους η ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου"! Ο ρόλος Ερντογάν!



Καταρρέει η “στρατιωτική μηχανή” της Ουκρανίας πριν καν δοκιμαστεί σε πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία. Πληροφορίες που δημοσιεύει η Izvestia, αναφέρουν ότι η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου…εγκατέλειψε το Στόλο της και πέρασε στις ρωσικές δυνάμεις!

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες η φρεγάτα Hetman Sahaidachny, φέρεται να έχει αρνηθεί να ακολουθήσει διαταγές από το Κίεβο, για να επιστρέψει μετά από συμμετοχή σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ στον Κόλπο του Άντεν όπου το σκάφος φέρει τη Ρωσική ναυτική σημαία.

«Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας σήμερα, δήλωσε ο γερουσιαστής Igor Morozov, ένα μέλος της επιτροπής για τις διεθνείς υποθέσεις, στην Izvestia.

Ο προσωρινός «πρωθυπουργός» Arseniy Yatsenyuk, είχε ζητήσει από  τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αφήσει την τη φρεγάτα να περάσει μέσω του στενού του Βοσπόρου, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Το Hetman Sahaidachny επιστρέφει στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας μετά από συμμετοχή σε μια κοινή επιχείρηση καταπολέμησης της πειρατείας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής.

http://www.onalert.gr/stories/aytomolise-stous-rosous-i-nayarxida-tou-oukranikou-stolou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου