Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: Λευκός οδηγός λεωφορείου γίνεται στόχος εγκλήματος μίσους και σώζεται από την Βίβλο του


Ο οδηγός λεωφορείου Rickey Wagoner, που είναι λευκός, είπε στην αστυνομία του Ντέιτον του Οχάιο ότι ήταν έξω από το λεωφορείο του νωρίς τη Δευτέρα, όταν τρεις μαύροι άνδρες τον πυροβόλησαν, με δύο σφαίρες να χτυπάνε στην Βίβλο που είχε στην τσέπη του και μια στο πόδι του. Είπε επίσης ότι τον μαχαίρωσαν στο χέρι.

Ο Wagoner, 49 ετών, βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη.
 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Richard Biehl δήλωσε την Τετάρτη ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο η περίπτωση να αποτελεί ένα «έγκλημα μίσους» αφότου διάβασε την αρχική αστυνομική έκθεση και εκείνη που διαβιβάστηκε στο γραφείο του FBI στο Ντέιτον.

«Εργάζονται μαζί μας», είπε.

Ο εκπρόσωπος του FBI Rick Smith είπε ότι θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους, που αποτελεί ομοσπονδιακή παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Biehl δήλωσε την Τετάρτη ότι η αστυνομία βρήκε ένα ημιαυτόματο πιστόλι 25 μ. διαμετρήματος και ένα μαχαίρι μαζί με τέσσερις χρησιμοποιημένες σφαίρες και τρεις αχρησιμοποίητες. Είπε ότι οι χρησιμοποιημένες συμφωνούν με τον αριθμό των πυροβολισμών που ακούστηκαν σε μια ηχογράφηση από το λεωφορείο.

«Εργαζόμαστε πάνω στον ήχο και την καταγραφή του βίντεο του λεωφορείου», είπε .

Ο Biehl δήλωσε ότι δεν υπήρξαν μάρτυρες και υπάρχει βίντεο του πυροβολισμού.

Η αστυνομία αναλύει τα αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν το μαχαίρι, κάλυκες, σφαίρες και το όπλο.


Ο Wagoner, οδηγός για την Ευρύτερη Περιφερειακής Αρχή Διαμετακόμισης του Ντέιτον, είπε ότι σταμάτησε το λεωφορείο για να ελέγξει ένα μηχανικό πρόβλημα γύρω στις πέντε το πρωί, όταν τον πλησίασαν κάποιοι άνδρες. Ένας από αυτούς είπε: “If you want to be all the way in the club, you have to kill the polar bear” («…πρέπει να σκοτώσεις την πολική αρκούδα»). Ο Wagoner πάλεψε και κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενώ οι άνδρες έτρεξαν μακριά. Ο Wagoner είπε στην αστυνομία ότι τους πυροβόλησε πριν από πάει με το λεωφορείο σε ασφαλές μέρος και τηλεφωνήσει για βοήθεια.




Ohio Bus Driver Credits Bible for Blocking Bullets and Saving His Life

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)

http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου