Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επιμένουν τα δυτικά (και κάποια ελληνόφωνα) ΜΜ”Ε” να μιλούν για δήθεν στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας!

russian-troops-crimea-ukraine.si

Στο Ολυμπία από την 28η Φεβρουαρίου αποκαλύψαμε ότι η Ρωσία βάσει των συνθηκών, μπορεί να διατηρεί 25,000 στρατιώτες στην Κριμαία. Άρα τα περί στρατιωτικής επέμβασης είναι άθλια προπαγάνδα.

Διαβάστε τώρα και αυτό:

Η αλήθεια για τα Ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία και η εσκεμμένη παραπληροφόρηση απ΄τα ΜΜΕ της Δύσης

Η Ρωσία διατηρεί δύναμη 25.000 στρατιωτών στην Κριμαία βάσει ισχύουσας συμφωνίας και κάποια άλλα δεδομένα που πιθανόν δεν είναι γνωστά…
Η δήλωση της Ουκρανίας στον ΟΗΕ ότι η Ρωσία παρέταξε 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία προκάλεσε φρενίτιδα στα Δυτικά ΜΜΕ που παρέβλεψαν το γεγονός πως αυτά τα στρατεύματα στάθμευαν εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 βάσει της συμφωνίας Κιέβου-Μόσχας.
Τα ΜΜΕ στη Δύση περιγράφουν την κρατούσα κατάσταση στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ως μια ρωσική εισβολή με πηχυαίους τίτλους όπως-Η Ουκρανία δηλώνει πως η Ρωσία έστειλε 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία- ή-Η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει καθώς η Ρωσία στέλνει περισσότερα στρατεύματα στην Κριμαία ή -Τι μπορεί να κάνει ο Ομπάμα σχετικά με την Ρωσική εισβολή στην Κριμαία ; Είναι σαφές πως επέλεξαν να αγνοήσουν εντελώς το γεγονός της στάθμευσης των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vitaly Churkin υπενθύμισε την Τρίτη πως η συμφωνία για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρεί στην Ουκρανία σώμα στρατού μέχρι του αριθμού των 25.000 .Παρολαυτά τα Αμερικανικά και Βρετανικά ΜΜΕ έκαναν σαν να μην το άκουσαν.
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov υπογράμμισε ότι η χώρα –εκτελεί κατά γράμμα τις συμφωνίες που επιτρέπουν την παρουσία του Ρωσικού στόλου στην Ουκρανία και ακολουθεί τη στάση και τις αξιώσεις της νόμιμης εξουσίας στην Ουκρανία και εν προκειμένω και της νόμιμης εξουσίας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ήταν ένα αμφισβητούμενο ζήτημα μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.Το 1997 οι δυο πλευρές συμφώνησαν τελικά και υπέγραψαν τρεις συμφωνίες που καθόρισαν την τύχη των στρατιωτικών βάσεων και του στόλου στην Κριμαία. Η Ρωσία απέκτησε το 81.7% του στόλου αφού κατέβαλε στην Ουκρανία το ποσό των 526.5 εκατομμυρίων δολλαρίων. Η Μόσχα διαγράφει ετησίως το ποσό των 97.75 εκατομ.από το χρέος του Κιέβου για το δικαίωμα χρήσης των υδάτων της Ουκρανίας ,των συχνοτήτων επικοινωνίας και για την μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από τις επιχειρήσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας επρόκειτο να παραμείνει έως το 2017 αλλά η συμφωνία παρατάθηκε για άλλα 25 χρόνια.
Η συμφωνία του 1997 επιτρέπει στο Ρωσικό ναυτικό την στάθμευση στο Ουκρανικό έδαφος 25.000 στρατιωτών,24 συστοιχιών πυροβολικού ,διαμετρήματος μικρότερου των 100 χλ.,132 τεθωρακισμένων οχημάτων και 22 πολεμικών αεροπλάνων.
Σύμφωνα με τις συμφωνίες αυτές ,βρίσκονται τώρα στη Σεβαστούπολη πέντε Ρωσικές ναυτικές μονάδες .
Η 30ή Μονάδα Στόλου επιφανείας αποτελούμενη από την 11η Ανθυποβρυχιακή Μονάδα που περιλαμβάνει την ναυαρχίδα Moskva και τα πλοία Kerch,Ochakov,Smetivy,Ladny και Pytiny καθώς και την 197η Ταξιαρχία με 7 μεγάλα αμφίβια σκάφη.
Η 41η Ταξιαρχία Πυραύλων που περιλαμβάνει την 166η Μονάδα Ταχείας Επίθεσης και την 295η Μονάδα Πυραύλων.
Η 247η Μονάδα Υποβρυχίων με δύο υποβρύχια
Η 68η Ταξιαρχία προάσπισης λιμένων με ένα ανθυποβρυχιακό και ένα καταδρομικό
Η 422η Μονάδα Υδρογραφικών σκαφών που περιλαμβάνει τέσσερα πλοία επιτήρησης και μια ομάδα υδρογραφικών σκαφών.
Εκτός από τις ναυτικές μονάδες,η Μόσχα έχει και δύο ναυτικές βάσεις στην Κριμαία που βρίσκονται στις πόλεις Kacha και Gvardeysky.
Οι Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία αποτελούνται από το 1096ο Αντιαεροπορικό -Αντιπυραυλικό Τάγμα στη Σεβαστούπολη και την 810η Ταξιαρχία με δύναμη 2000 ανδρών.
Άλλες δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται στην Ρωσική περιοχή του Krasnodar ,συμπεριλαμβανομένης της 11ης Ταξιαρχίας στην Anapa ,του 382 Τάγματος και ενός αναγνωριστικού σταθμού στο Temryuk.
Την περασμένη εβδομάδα το Ομοσπονδιακό Ρωσικό Συμβούλιο ενέκρινε παμψηφεί την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία προκειμένου να διαφυλαχθεί η ειρήνη και η τάξη στην περιοχή –μέχρις ότου σταθεροποιηθεί η πολιτικοκοινωνική κατάσταση της χώρας-
Πάντως η τελική απόφαση για την αποστολή στρατού ανήκει στον Πούτιν ,που δεν την έχει λάβει ακόμα ,υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο αποτελεί την έσχατη λύση.
Οι Αρχές στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ,όπου πάνω από το 50% του πληθυσμού είναι Ρώσοι, ζήτησαν την αρωγή της Μόσχας μετά την απόφαση της αυτό-αποκαλούμενης κυβέρνησης του Κιέβου σχετικά με την κατάργηση όλων των γλωσσών πλην των ουκρανικών στις επίσημες περιστάσεις.
Απόδοση Ε.Α.
russiatoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου