Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Αφγανιστάν: Δολοφονία αδελφού συμβούλου του προέδρου Καρζάι. Την ίδια στιγμή που το Καταρ φιλοξενεί γραφείο των… Ταλιμπάν!

Ο Ουάλι Τζάαν, που ασκούσε καθήκοντα εισαγγελέα της περιοχής, ήταν αδελφός του Ράνγκιν Νταντφάρ Σπάντα, στενού συνεργάτη του Αφγανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας.Ο αδελφός ενός συμβούλου για θέματα ασφαλείας του προέδρου 
Χαμίντ Καρζάι δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανάκι, σε μια κωμόπολη της επαρχίας Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν.
Ο Ουάλι Τζάαν, που ασκούσε καθήκοντα εισαγγελέα της περιοχής, ήταν αδελφός του Ράνγκιν Νταντφάρ Σπάντα, στενού συνεργάτη του Αφγανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας.
Ο Τζάαν δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες που τον πυροβόλησαν τη στιγμή που έβγαινε από τα δημόσια λουτρά της πόλης, στις 8:30 το πρωί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Άμπντουλ Ραούφ Αχμάντι. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.
Ο πρόεδρος Καρζάι, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την δολοφονία του Τζάαν.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. “Αυτό το άτομο που εργαζόταν για την κυβέρνηση τα τέσσερα τελευταία χρόνια σκοτώθηκε (…) από έναν από τους μουτζαχεντίν μας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός τους, Γιουσούφ Αχμάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου