Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Δολοφόνησαν ειρηνικό ακτιβιστή στην Λιβύη οι ισλαμοπαράφρονες. Πίστεψε και αυτός ότι αγωνιζόταν για την “άνοιξη”

Ελεύθερος σκοπευτής τον δολοφόνησε εν ψυχρώ ενώ έβγαινε από το σπίτι του – Θα σας νικήσουμε με τον ειρηνικό ακτιβισμό μας, είχε γράψει στο Facebook Εν ψυχρώ δολοφονία δικηγόρου, ενός εκ των πρωτεργατών της ανατροπής του Μουάμαρ Καντάφι, σημειώθηκε στη Βεγγάζη.

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, ο δικηγόρος Αμπντελσαλάμ αλ Μοσμάρι εκτελέστηκε, ενώ έφευγε από ένα τέμενος στη συνοικία αλ Μπέρκα και κατευθυνόταν προς το σπίτι του.

«Έφευγε μετά την
προσευχή όταν τον πυροβόλησαν. Προφανώς ο δράστης ήταν κάποιος ελεύθερος σκοπευτής, επειδή τον πέτυχε στην καρδιά», είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας της πόλης, Μοχάμεντ αλ Χιτζάζι.

Ο Μοσμάρι ήταν από τους πρώτους ακτιβιστές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Καντάφι, τον Φεβρουάριο του 2011. Ήταν επίσης συνιδρυτής του «Συνασπισμού της 17ης Φεβρουαρίου», του πολιτικού σκέλους της επανάστασης εναντίον του καθεστώτος, τον οποίο διαδέχτηκε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Μετά την ανατροπή του Καντάφι, εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση εκφράζοντας την αντίθεσή του τόσο στην παρουσία ενόπλων στους δρόμους της Λιβύης όσο και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Παράλληλα, είχε διαφωνήσει και με τον νόμο που απαγορεύει σε πρώην συνεργάτες του παλαιού καθεστώτος να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας.

«Σ’ αυτούς που απειλούν να καταφύγουν στη βία ή τη δολοφονία λόγω των πατριωτικών απόψεών μας, εμείς απαντούμε: θα σας νικήσουμε με τον ειρηνικό ακτιβισμό μας», είχε γράψει πρόσφατα στη σελίδα του στο Facebook.

http://olympia.gr/2013/07/26/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου