Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Άρχισαν τα αντίποινα στην Αίγυπτο: Ισλαμοφασίστες δολοφόνησαν Χριστιανό Ιερέα

20130706-205445.jpg

Αίγυπτος : Αντίποινα και απειλές κατά των Χριστιανών
Από Δ.Πορφύρη και Π.Σταφυλά
Δολοφονία κόπτη ιερέα στο αυτονομημένο ισλαμιστικό κρατίδιο του Σινά.
Οι χριστιανοί της Ανατολής , αυτή τη φορά στην Αίγυπτο, γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα της έντασης μεταξύ ακραίων ισλαμιστών και οπαδών του κοσμικού κράτους.
Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν έναν Κόπτη ιερέα έξω από την Εκκλησία Αλ Μασαγίντ στην περιοχή Αλ Αρίς του Βόρειου Σινά.
20130706-205521.jpg

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το δημόσιο νοσοκομείο του Αλ Αρίς αναφέρει ότι ο πάτερ Μίνα Αμπούντ Σαρουμπιγίν ετών 39, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του μετά τη διακομιδή του . Ασφαλής πηγή ανέφερε ότι τον σημάδεψαν ενώ ήταν στο αυτοκίνητό του μπροστά από την εκκλησία (Daily News Egypt,Huddington post, 6 /7/ 2013 ). Σύμφωνα με την Telegraph και το 
Observatoire de la Christianophobie πρόκειται για το πρώτο έγκλημα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας μετά την πτώση του Μόρσι.
H Egypt Independent (6/7/2013) προσθέτει ότι προφανώς πρόκειται για επίθεση των Αδελφών Μουσουλμάνων ως αντίποινα στη στάση του Κόπτη πατριάρχη Θεόδωρου, ο οποίος « ευλόγησε » ευθαρσώς την αποχώρηση του Προέδρου Μόρσι από την εξουσία. Αυτή η δολοφονία σχετίζεται άμεσα με την on line εξαγελλία ίδρυσης ισλαμιστικής οργάνωσης υπό την επωνυμία « Ανσάρ αλ Σαρία » στην περιοχή του Σινά. Η ίδια απείλησε ότι η απόσυρση Μόρσι και το κλείσιμο των ισλαμιστικών αιγυπτιακών τηλεοπτικών καναλιών, αποτελεί αιτία πολέμου και ότι θα εφαρμόσουν τον ισλαμικό Νόμο δια της βίας. Προειδοποίησαν τους οπαδούς του κοσμικού κράτους και τους χριστιανούς ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη δημοκρατία και θα επιβάλουν την Σαρία προς διατήρηση της θρησκείας τους. Οι ένοπλοι υποστηρικτές του καθεστώτος Μόρσι εγκατέστησαν το στρατηγείο τους στο Βόρειο Σινά ( Αλ Αρίς) όπου και κατέλαβαν δημόσιο κτίριο αναρτώντας τη μαύρη σημαία της Αλ Κάιντα. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι(Ιnternational News).Το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Almayadeen ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 20 και επιβεβαιώνει ότι τα αιματηρά επεισόδια προκλήθηκαν από την ισλαμιστική ομάδα με έμβλημα της Αλ Κάιντα και η οποία ανακήρυξε ως ανεξάρτητη ισλαμιστική περιοχή το Σινά.
Το βελγικό ειδησεογραφικό κανάλι RTL(05/07/13) μετέδωσε τη μαρτυρία βελγίδας φοιτήτριας στο Κάιρο, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Μόρσι ήθελε να εφαρμόσει στο δικαιακό σύστημα της χώρας το Νόμο της Σαρία, μειώνοντας τη νόμιμη ηλικία γάμου στα 9 έτη για τις κοπέλες ! Πρόσθεσε ότι πολλοί μετριοπαθείς μουσουλμάνοι δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν υπό τέτοιες συνθήκες.
Στο κανάλι Eretz zen Channel ,σε ρεπορτάζ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, εμφανίζονται υποστηρικτές του Μόρσι που ενσπείρουν τον τρόμο με τις δηλώσεις τους. Ένας από αυτούς απείλησε όλους τους « μη αδελφούς μουσουλμάνους » με επιθέσεις αυτοκτονίας αναφερόμενος και στους χριστιανούς. Στο ίδιο ρεπορτάζ, ισλαμίστρια σε έκδηλη έκφραση θρησκευτικής έξαρσης, απειλεί τους χριστιανούς με ολοκαύτωμα σε περίπτωση που δεν εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι ίδιοι οι κόπτες χριστιανοί θεωρούν εαυτούς ως τους πλέον γηγενείς αφού προυπάρχουν της αραβικής επιδρομής το 641μΧ. Από πολλούς αναλυτές, θεωρούνται οι μόνοι που δύνανται να αντισταθούν σθεναρά στην ισλαμιστική επέλαση αφού είναι η πιο σημαντική και συμπαγής χριστιανική μειονότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή (υπολογίζονται σε περίπου 10 000 000 ). Η ετυμολογία του όρου « κόπτης » προέρχεται από το αραβικό « Qibt » που δεν είναι παρά σύντμηση του ελληνικού « αιγύπτιος » που έχει τη ρίζα του στη θρησκευτική ονομασία « Hikuptah » της αρχαίας πρωτεύουσας Μέμφιδα. H Εκκλησία τους ονομάζεται επίσημα « Ορθόδοξη Κοπτική Εκκλησία » σε αντιδιαστολή με μια ισχνή μειοψηφία κοπτών χριστιανών που έχουν ασπασθεί τον καθολικισμό και ανήκουν στην επονομαζόμενη « Καθολική Κοπτική Εκκλησία ». Η Ορθόδοξη Κοπτική Εκκλησία απαριθμεί πάρα πολλούς μάρτυρες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης Μουμπάρακ που για να επιβραδύνει την πτώση του δεν υπεράσπιζε την ασφάλειά τους επιχειρώντας την εξιλέωσή του απέναντι στους ισλαμιστές. Πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα είχαν ως στόχο εκκλησίες σε ημέρες εορτών αλλά και χριστιανικές συνοικίες. Οι κόπτες χριστιανοί συμμετείχαν ενεργά στις κινητοποιήσεις της Αραβικής Άνοιξης αλλά αυτό δεν τους το αναγνώρισαν ποτέ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.


20130706-205550.jpg

20130706-205555.jpg

20130706-205559.jpg

20130706-205603.jpg
20130706-205607.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου