Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η αστυνομία σκέψης συνέλαβε χριστιανό επειδή μιλούσε δημόσια για την ομοφυλοφιλία


Αστυνομικοί στο Λονδίνο συνέλλαβαν τον Tony Miano, Αμερικάνο χριστιανό «ευαγγελιστή του δρόμου» (street preacher) και πρώην ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας και τον οδήγησαν στα κρατητήρια, όπου έμεινε για επτά ώρες.


Αφέθηκε ελεύθερος αργότερα χωρίς να του αποδοθεί καμία κατηγορία από την «αστυνομία της σκέψης» όπως την χαρακτήρισε ο Miano, που ήδη λειτουργεί σήμερα στη Βρετανία.

Ο Miano λέει ότι ένιωσε έκπληξη για το γεγονός ότι είναι πλέον δυνατόν "στη χώρα που παρήγαγε την Magna Carta" να συλλαμβάνονται άνθρωποι για αυτό που λένε. Το «αδίκημα» του ήταν ότι κήρυττε σχετικά με τη σεξουαλική ανηθικότητα από τη Αγία Γραφή και την περικοπή στο Α’ Θεσσαλονικείς 4:1-12.

Κάποιος που περνούσε κάλεσε την αστυνομία να έρθει επί τόπου, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, υπήρχε εκεί ένας «ομοφοβικός».

Λέει ο Miano, "η γλώσσα που χρησιμοποίησα δεν ήταν «ομοφοβική», καθώς δεν προωθούσα το φόβο ή το μίσος για τους ομοφυλόφιλους. Άρχισα το μήνυμά μου διαβεβαιώνοντας τους ανθρώπους ότι το μήνυμά μου δεν ήταν μήνυμα μίσους αλλά αγάπης. Εξηγούσα απλά ένα απόσπασμα από την Αγία Γραφή που μιλάει για την σεξουαλική ανηθικότητα και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να απέχουν από αυτή. Δεν μίλησα μόνο για την ομοφυλοφιλία ως μια μορφή σεξουαλικής ανηθικότητας, αλλά και για κάθε σεξουαλική πράξη έξω από το γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, καθώς και για τις λάγνες σκέψεις. Όλα αυτά είναι βασικά θέματα στα οποία στέκονται όλοι οι χριστιανοί και διδάσκονται και πιστεύονται από τους Χριστιανούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Ήταν πολύ οδυνηρό να συλλαμβάνομαι και να ανακρίνομαι επειδή υποστήριξα ανοιχτά τις βαθιά ριζωμένες χριστιανικές πεποιθήσεις μου».

Ενώ ήταν στη φυλακή, η αστυνομία έκανε ερωτήσεις στον Miano με την παρουσία ενός δικηγόρου που του τον παρείχε το Christian Legal Centre (Χριστιανικό Νομικό Κέντρο).

Ο Miano λέει, "Καθώς ξεκίνησε η ανάκριση, έγινε φανερό ότι η ανάκριση ήταν κάτι περισσότερο από το περιστατικό που έλαβε χώρα στο δρόμο, αλλά είχε σχέση με αυτά που πιστεύω και για το πώς σκέφτομαι. Με ανέκριναν για τις σκέψεις μου. ... Αυτός είναι ο βασικός ορισμός της αστυνομίας σκέψης.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι εδώ στη χώρα που παρήγαγε την Magna Carta κάποιος, κατά τα άλλα νομοταγής όπως εγώ, θα μπορούσε να χάσει την ελευθερία του, επειδή ένα άτομο προσβλήθηκε από το περιεχόμενο της ομιλίας μου."

Στο τέλος της ανάκρισης από την αστυνομία, ο Miano ρωτήθηκε αν συνεχίζει να υποστηρίζει τις πράξεις του και αν θα το έκανε ξανά. Εκείνος απάντησε ναι και στις δύο ερωτήσεις, και η αστυνομία είπε στον δικηγόρο του, ότι η απάντησή του δεν τους αφήνει άλλη επιλογή παρά να ζητήσουν την ποινική δίωξη.

Ωστόσο, περίπου μία ώρα αργότερα, είπαν στον Miano ότι είναι ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία. Ήταν ήδη μεσάνυχτα.

Η Andrea Minichiello Williams, διευθύνουσα σύμβουλος του Χριστιανικού  Νομικού Κέντρου, είπε ότι η σύλληψη του Miano είναι μια προειδοποίηση για το τι μπορεί πρόκειται να συμβεί, αν η βρετανική κυβέρνηση περάσει το νομοσχέδιο για το «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, η σύλληψη του Τόνι απλά θα είναι η πρώτη από τις πολλές», λέει η Williams. «Είναι σαφές ότι υπάρχει ήδη η καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου, όπου οι άνθρωποι εκφράζουν δημοσίως βασικές χριστιανικές απόψεις σχετικά με τη σεξουαλική ηθική."

Ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, είπε, «η αστυνομία κλήθηκς στο Wimbledon Hill Road, SW19, περίπου στις 16:40 την Δευτέρα, 1 Ιουλίου, μετά από αναφορά ότι κάποιος άνθρωπος μιλάει δημόσια και ο οποίος φέρεται να έκανε ομοφοβικά σχόλια.

"Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν και συνέλαβαν τον άνδρα, ηλικίας 49 ετών, με την υποψία των αδικημάτων του Νόμου περί Δημοσίας Τάξης. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου και μίλησε με αξιωματικούς προτού ελευθερωθεί χωρίς περαιτέρω δράση αργότερα την ίδια ημέρα. "

Σχ. ΚΟ: Θυμηθείτε...
 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου