Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΤΩΡΑ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥΕν αναμονή των ανακοινώσεων, μετά την εκπνοή στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) του τελεσιγράφου στον πρόεδρο Μόρσι

To κτίριο της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου κατέλαβε πριν από λίγη ώρα ο στρατός της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό έχει εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις, ενώ οχήματα του στρατού έχουν περικυκλώσει το κτίριο, εν αναμονή των ανακοινώσεων, μετά την εκπνοή στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) του τελεσιγράφου που οι στρατιωτικοί έχουν θέσει στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο στρατός έδωσε τη Δευτέρα 48 ώρες στον αρχηγό του κράτους για να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού που διαδηλώνει από την Κυριακή μαζικά ζητώντας την παραίτησή του.
Διαφορετικά θα του επιβληθεί ένας «οδικός χάρτης» που θα έχει συνταχθεί από τους στρατιωτικούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι συναντήθηκε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Ο ΕλΜπαραντέι επελέγη ως εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας και οργανώσεων νεολαίας που ηγούνται των διαδηλώσεων για να διαπραγματευθεί με το στρατό για λογαριασμό τους.

«Στη συνάντηση, ο ΕλΜπαραντέι θα καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν για να σταματήσουν την αιματοχυσία», δήλωσε μια πηγή της αντιπολίτευσης.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματισθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Μόρσι από τις 30 Ιουνίου που άρχισαν οι μαζικές διαδηλώσεις. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

http://olympia.gr/2013/07/03/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου