Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Άσαντ: Στην Αίγυπτο ηττήθηκε το πολιτικό Ισλάμ

Σε ένδειξη εμφανούς ικανοποίησης για την πτώση ενός από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Άσαντ, η συριακή κρατική τηλεόραση μεταδίδει ζωντανά ανταποκρίσεις και εικόνες από τις τεράστιες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο με αίτημα την αποχώρηση του Μόρσι από την εξουσία.

“Όποιος παίρνει τη θρησκεία και τη χρησιμοποιεί στην πολιτική ή τάσσεται υπέρ της μιας (θρησκευτικής) ομάδας σε βάρος της άλλης θα πέσει, οπουδήποτε στον κόσμο”, είπε ο Άσαντ στην εφημερίδα Αλ Θάουρα («Επανάσταση»). “Η περίληψη αυτού που συμβαίνει στην Αίγυπτο είναι η πτώση αυτού που αποκαλείται πολιτικό Ισλάμ”.

“Δεν μπορείς να εξαπατάς όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τον αιγυπτιακό λαό, που έχει έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών”. (σ.σ που να δεις Μπασάρ πως εξαπατούν έναν άλλον λαό με πολιτισμό επίσης χιλιάδων ετών…)

“Το πείραμα του κανόνα των Αδελφών Μουσουλμάνων απέτυχε πριν ακόμη ξεκινήσει, επειδή αυτό το είδος  δεν είναι σύμφωνο με τη φύση των ανθρώπων και το έργο της αδελφότητας είναι υποκριτικό και στην πραγματικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία ανατροπών στον αραβικό κόσμο”.

http://olympia.gr/2013/07/04/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου