Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ!Την προκλητική στάση της Γερμανίας στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και την μυστική διπλωματία της μνημονιακής κυβέρνησης για το θέμα αυτό, κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή 12-7-2013 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του για τα αποτελέσματα της συνάντησης Βενιζέλου –Βεστερβέλε στις 3 Ιουλίου 2013.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας απαντώντας, αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση «έφαγε πόρτα» για άλλη μια φορά από την Γερμανία, σε σχέση με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων (δηλαδή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου).

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Κούρκουλας, το ζήτημα ετέθη μεν από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της παραπάνω συνάντησής του με τον κ. Βεστερβέλε, από τον οποίο όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούρκουλας παραδέχθηκε ότι κατά τη συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών δεν τηρήθηκαν πρακτικά, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς η παράλειψη αυτή είναι σημαντική, δεδομένου ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελεί κεφαλαιώδη απαίτηση της ελληνικής Πολιτείας για την οποία μάλιστα η γερμανική πλευρά κατά καιρούς είχε ισχυριστεί ψευδώς, ότι η Ελλάδα είχε παραιτηθεί των σχετικών αξιώσεων της.

Μάλιστα ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε το γεγονός ότι μετά από τη συνάντηση Βενιζέλου- Βεστερβέλε, δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά στο ζήτημα, ούτε βέβαια και σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Με τον τρόπο αυτό η μυστική διπλωματία στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και η προκλητική στάση του Βεστερβέλε, θα παρέμεναν εν κρυπτώ εάν δεν έφερνε το ζήτημα αυτό στο Βουλή ο Νότης Μαριάς.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών συνεχίζει την παλιά κακή πρακτική της μυστικής διπλωματίας στο σημαντικό εθνικό κεφάλαιο των γερμανικών αποζημιώσεων.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς κάλεσε για άλλη μια αφορά την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε υπεύθυνες και αποφασιστικές ενέργειες για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, τη στιγμή μάλιστα που ο ελληνικός λαός χειμάζεται λόγω του μνημονίου και η ελληνική Πολιτεία αναγκάζεται να συνάπτει δάνεια με το ΔΝΤ και τις χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, η οποία όμως οφείλει στην πατρίδα μας τουλάχιστον 160 δις ευρώ, πλέον τόκων, για τις παραπάνω αιτίες.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των γερμανικών αποζημιώσεων από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας σε λίγες ημέρες. Την πρόταση αυτή απέρριψε ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι η αρμοδιότητα του θέματος αυτού ανήκει στα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδος και Γερμανίας.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να διαταράξει τις σχέσεις της με το δίδυμο Μέρκελ -Σόιμπλε.

http://olympia.gr/2013/07/12/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου