Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Έρευνα στις ΗΠΑ: Οι μαύροι θεωρούν περισσότερο ρατσιστές τους… μαύρους, παρά τους λευκούς!

Οι Αμερικανοί συνολικά, θεωρούν τους μαύρους σαν το πιο ρατσιστικό τμήμα του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Από το Rasmussen Reports ...

Οι Αμερικανοί θεωρούν πιθανότερο να είναι ρατσιστές οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι παρά οι λευκοί.

Το τριάντα επτά τοις εκατό (37%) των Αμερικανών ενηλίκων πιστεύει ότι οι περισσότεροι μαύροι Αμερικανοί είναι ρατσιστές, σύμφωνα με μια νέα εθνική τηλεφωνική έρευνα Rasmussen Reports. Μόλις το 15% θεωρεί πιο ρατσιστές τους λευκούς Αμερικάνους, ενώ το 18% λέει τα ίδια για τους ισπανόφωνους Αμερικάνους. (Για να δείτε την έρευνα κάντε κλικ εδώ.)

Υπάρχει τεράστια ιδεολογική διαφορά για το θέμα αυτό. Μεταξύ των συντηρητικών Αμερικανών, το 49% θεωρεί πιο ρατσιστές τους μαύρους και μόνο το 12% θεωρεί τους λευκούς. Μεταξύ των φιλελεύθερων ψηφοφόρων, το 27% θεωρεί πιο ρατσιστές τους λευκούς Αμερικάνους και το 21% θεωρεί τους μαύρους Αμερικανούς.

Από κομματική σκοπιά, το 49% των Ρεπουμπλικάνων βλέπει τους μαύρους Αμερικανούς πιο ρατσιστές, και το ίδιο το 36% των ενηλίκων που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο από τα δύο κόμματα και το 29% των Δημοκρατικών.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των μαύρωνΑμερικανών, το 31% πιστεύει ότι περισσότερο ρατσιστές είναι οι μαύροι, ενώ το 24% θεωρεί τους λευκούς πιο ρατσιστές και το15% θεωρεί τους Ισπανόφωνους.   

Μεταξύ των λευκών ενηλίκων, το 10% πιστεύει ότι οι λευκοί είναι περισσότερο ρατσιστές, το 38% πιστεύει ότι οι μαύροι είναι περισσότερο ρατσιστές, και το 17% λέει ότι οι Ισπανόφωνοι είναι πιο ρατσιστές.

Συνολικά, μόνο το 30% του συνόλου των Αμερικανών θεωρεί τις φυλετικές σχέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ως καλές ή εξαιρετικές. Το δεκατέσσερα τοις εκατό (14%), τις περιγράφει ως κακές. Είκοσι-εννέα τοις εκατό (29%) πιστεύει ότι οι φυλετικές σχέσεις γίνονται όλο και καλύτερες, ενώ το 32% πιστεύει ότι γίνονται όλο και χειρότερες. Τριάντα-πέντε τοις εκατό (35%) αισθάνεται ότι παραμένουν περίπου το ίδιο.

Σχ. ΚΟ: Φυσικά, δεν θα δείτε καμία «αντιρατσιστική» καμπάνια με θέμα τους «μαύρους ρατσιστές». Το εγχειρίδιο του καλού «χρήσιμου ηλίθιου», παγκοσμίως, λέει ότι πρέπει να ενοχοποιείται συνεχώς (ως «ρατσιστής») ο ντόπιος λευκός πληθυσμός, για να «θριαμβεύσει» η πολυπολιτισμικότητα.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου