Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ρωσία: Δεν εγκαταλείπουμε το πρότζεκτ South Stream μέσω Ελλάδας


Ρωσία: Δεν εγκαταλείπουμε το πρότζεκτ South Stream μέσω Ελλάδας
H ρωσική εταιρεία Γκαζπρόμ δεν έχει εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδια κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέσω της Ελλάδας προς την Ιταλία, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Γκαζπρόμ Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι, επικαλούμενο συνέντευξη του αξιωματούχου στον τηλεοπτικό σταθμό Russia Today.
«Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα. Βεβαίως, η κυριότερη διαδρομή έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε την εκδοχή να κατασκευαστή διακλάδωση του South Stream μέσω της Ελλάδας, ως την Ιταλία. Εξαρχής σκοπεύαμε να επιλέξουμε ως τελικό προορισμό το Μπαουμγκάρντεν της Αυστρίας, ενώ για τη δεύτερη γραμμή προγραμματίσαμε την διαδρομή προς την Ιταλία, μέσω της Ελλάδας, ως εφεδρική εκδοχή. Αλλά τελικά τα σχέδια αυτά άλλαξαν και αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε αγωγό μέσω της Σλοβενίας, που θα καταλήγει στην ιταλική πόλη Ταρβίζιο. Το θέμα είναι, ότι σήμερα η ζήτηση στην Ιταλία δεν είναι επαρκώς υψηλή, ώστε να απαιτείται η αποστολή εκεί πρόσθετης ποσότητας φυσικού αερίου», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ.
Εντωμεταξύ, Την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης των δικτύων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης σε χρονικές περιόδους όπου η κατανάλωση δεν είναι πολύ υψηλή, ώστε να μην επηρεαστούν οι εισαγωγές και η ασφάλεια τροφοδοσίας της Ελλάδας με αέριο, συμφώνησαν οι διαχειριστές των δικτύων της περιοχής. Η συμφωνία υπεγράφη στην τακτική ετήσια σύσκεψη των εταιριών που συμμετέχουν στη μεταφορά ρωσικού Φυσικού Αερίου προς τα Βαλκάνια και την Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη μετείχαν περίπου 60 στελέχη των εταιριών GAZPROM (Ρωσία), GAZPROM EXPORT (Ρωσία), UKRTRANSGAΖ (Ουκρανία), GASTRANSIT (Ουκρανία), MOLDOVAGAZ (Μολδαβία), TIRASPOLTRANSGAZ, (Μολδαβία), TRANSGAZ (Ρουμανία), BULGARTRANSGAZ (Βουλγαρία), BOTAS (Τουρκία), GAMA (ΠΓΔΜ) και ΔΕΣΦΑ.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου