Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

O “Σουλεϊμάν” δεν αρέσει στον Ερντογάν


Έξαλλος με την τηλεοπτική σειρά για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή έχει γίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό επειδή η σειρά –ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Ελλάδα- δείχνει τον Σουλεϊμάν να ασχολείται με το χαρέμι του περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε.
Σε ομιλία του στα εγκαίνια περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, ο  Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στο σίριαλ «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας», όπως είναι ο αυθεντικός του τίτλος -στην Ελλάδα προβάλλεται ως «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Όπως είπε,  «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά. Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας». Και πρόσθεσε: «Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, που την πρόβαλε».Η σειρά ασχολείται ιδιαιτέρως, εκτός από τα άλογα του Σουλτάνου, και με τις ίντριγκες στο χαρέμι του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση». Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) έχει, ήδη, επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή «δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου