Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μήνυσαν την Χίλαρι Κλίντον για υπόθαλψη τρομοκρατίας


Εικοσιτέσσερις Αμερικανοί που μένουν στο Ισραήλ κατέθεσαν μήνυση κατά της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επειδή ενέκρινε την εκταμίευση κονδυλίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, τα οποία σύμφωνα με αυτούς, διοχετεύθηκαν υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων. Η μήνυση κατατέθηκε μέσω του Israel Law Center, μίας οργάνωσης που εδρεύει στο Τελ Αβίβ και ειδικεύεται στην «μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των κρατών που τις υποθάλπουν, οργανώνοντας δικαστικές διώξεις σε όλον τον κόσμο», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.
Η ομάδα των Αμερικανών κατηγορεί την ΥΠΕΞ καθώς και την Αμερικανική Υπηρεσία για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) ότι «συστηματικά διέθεταν χρήματα και άλλα μέσα στην Παλαιστινιακή Αρχή, προς την Υπηρεσία του ΟΗΕ για την Βοήθεια στους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) και σε άλλους οργανισμούς που εργάζονται στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας», χωρίς να εξασφαλίζουν ότι τα χρήματα αυτά «δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους τρομοκράτες». Σύμφωνα με τους μηνυτές, οι εναγόμενοι «ενέκριναν, χορήγησαν, ενθάρρυναν και διευκόλυναν τη χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής χωρίς να ασκήσουν τους ελέγχους και την εποπτεία που προβλέπουν οι νόμοι». Έτσι, τα κεφάλαια αυτά επέτρεψαν «στην Παλαιστινιακή Αρχή να παρακάμψει τους προληπτικούς κανονισμούς που επιβάλλει η αμερικανική νομοθεσία», ενώ «τα δολάρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έπεσαν στα χέρια της Χαμάς και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP)», οργανώσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων της Ουάσιγκτον.
Οι ενάγοντες αξιώνουν επίσης «τον τερματισμό κάθε καταβολής κονδυλίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, την UNRWA και οποιαδήποτε άλλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, έως ότου αυτές είναι έτοιμες και ικανές να τηρήσουν πλήρως την ομοσπονδιακή απαγόρευση για την στήριξη της τρομοκρατίας». Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει από το 1994 περισσότερα από 3,5 δις. δολάρια στην Παλαιστινιακή Αρχή και για ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου