Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας


Σε συλλήψεις μετετράπησαν οι προσαγωγές τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου ,στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει μεγάλο αριθμό από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί.
Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα ενώ ταυτόχρονα ερευνάται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη των ατόμων, αφού πρώτα ερευνούσαν προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζαν. Και τούτο διότι εκτιμούσαν, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, είναι πιθανόν να έρχονταν σε επαφή με άτομα που ίσως να ήθελαν να πουλήσουν αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αρχαία Ολυμπία.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει. Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια της προανάκρισης, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στην Ηλεία και ο χώρος που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα. Μετά την καταμέτρηση αλλά και την ταυτοποίηση, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από τους αρχαιολόγους, για διαπιστωθεί αν λείπει ή όχι κάποιο από τα αντικείμενα, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Αναζητούνται ακόμα δύο
Tην ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητεί ακόμα δύο άτομα , τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης κλοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 58χρονο και ένα 33χρονο, κάτοικοι Πατρών και οι δύο, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί ένας 41χρονος από την Αθήνα, ένας 50χρονος από την Πάτρα και ένας 36χρονος, επίσης από την Πάτρα.
“Θετικό μήνυμα η σύλληψη”
«H αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών της κλοπής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και η ανάκτηση των κλαπέντων αποτελούν μία σπουδαία επιτυχία που προέκυψε από την αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας».
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα που συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια και συνετέλεσαν στο αίσιο αποτέλεσμα της.
«Στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας η επιτυχία αυτή στέλνει δύο θετικά μηνύματα εντός και εκτός της Ελλάδας. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι σε εθνικά ευαίσθητους τομείς της κρατικής λειτουργίας υπάρχουν υπηρεσίες που τιμούν την αποστολή τους και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών. Σε πείσμα όλων αυτών που καθημερινά δεν χάνουν την ευκαιρία να τις απαξιώνουν και να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα τους. Παράλληλα, η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι θησαυροί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επιτηρούνται και προστατεύονται επαρκώς από ένα δίκτυο ικανών και καταρτισμένων κρατικών λειτουργών που συνεργάζονται τόσο εντός όσο και εκτός των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων»προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου