Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Απλά μαθηματικά


20121128-091243.jpgΓράφει ο Στ. Χρυσοστομίδης
Ομόλογα του δευτερογενή τομέα έχουν οι ιδιώτες, τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι Τράπεζες. Ας πούμε λοιπόν ότι αυτοί έχουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 65 δις ευρώ. Με την επαναγορά θα τα δώσουν με τιμή 65% μειωμένη της ονομαστικής αξίας.
Δηλαδή ένα ταμείο που έχει αποθεματικό 10 δις σε ομόλογα αύριο το πρωί θα έχει 3,5.
Συνοψίζοντας: Τον Μάρτη τα ταμεία (γιατί αυτά έχουν κυρίως ομόλογα) έχασαν 75% και σήμερα από το 25% που μένει θα χάσουν ακόμα 65%. Τελική χασούρα : 92%.
Και όμως είναι απλά μαθηματικά. Παράδειγμα : Ένα ταμείο είχε μέχρι τον 28/2/12 10 δις. Την 1/3/12 αυτά έγιναν 2,5 δις και σήμερα θα έχει μόνον 0,8 δις.
Περιττό να σας πω ότι το ΔΝΤ με την στάση του να μην πληρώσει αν δεν γίνει επαναγορά, 
ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα σε όσους εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 30 χρόνια (μικροομολουγιούxοι).
ΥΓ : αυτοί που τυπώνουν αποκλειστικά τα χρήματα της χώρας σου χωρίς να τα διαθέτουν πραγματικά δεν θέλουν πίσω τα χαρτάκια τους .. κάποια στιγμή τα σκουπίζουν από την αγορά και ζητάνε πίσω όχι ευρώ που πλέον δεν υπάρχουν και το βλέπουμε στην αγορά, αλλά τις περιουσίες και τον εθνικό πλούτο μας κραδαίνοντας το σκιάχτρο ενός “χρέους” που και το πλέον ελάχιστο επιτόκιο του δεν αποπληρώνεται ποτέ…. και βέβαια εύκολα δωροδοκούν με τα άυλα εκατομμύρια τους δηλαδή τα τυπωμένα χαρτάκια τους όλους εκείνους τους ανθρώπους, τους πολιτικούς και όχι μόνο (απανταχού της γης) ,για να περνάνε τα μέτρα τους …
Απλά πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου