Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

“Σε λίγο οι άνεργοι θα είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους”


Στην άλλοτε κραταιά και ισχυρή οικονομικά Κρήτη, η ανεργία έχει πάρει την ανιούσα και μάλιστα με ρυθμούς φρενήρεις, προκαλώντας ανησυχία σε όσους παρακολουθούν τα στοιχεία και απόγνωση σε όσους βιώνουν την ανεργία μέσα στο σπίτι τους.
“Είναι οδυνηρό και δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι στην Κρήτη που πριν τρία χρόνια είχαμε 4,2% ανεργία, αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 30.000!” - είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωκράτης Βαρδάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό είναι ένα πλασματικό νούμερο, με δεδομένες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. “Με βάση τα δίωρα, τα τετράωρα και την εκ περιτροπής απασχόληση οι άνεργοι υπερβαίνουν τις 35.000 – 40.000″ - είπε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα ενός διαφορετικού μηνύματος πολιτικής, γιατί αλλιώς “ο ενεργός πληθυσμός θα είναι λιγότερος από το μη ενεργό”!
Όσο για τη “μαύρη εργασία” τη χαρακτήρισε απόροια των τελευταίων σκληρών μέτρων και εκτίμησε ότι υπερβαίνει το 30%, με καταστροφικές συνέπειες στα ασφαλιστικά ταμεία.
“Η κοινωνία πρέπει άμεσα να καταλάβει ότι το μοναδικό μέτρο είναι το μέτρο της αντίστασης για να υπάρξει διαφορετική πολιτική” – είπε ο κ.Βαρδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου