Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η πρώτη αποχώρηση .Tην παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντ.Ρόβλιας

Παραίτηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, λίγο προτού ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξε διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις (μετακινήσεις, παραμονές) αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας από τον υφυπουργό.

Ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας βρήκε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο κ. Ρόβλιας να βρεθεί εκτός κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Ρόβλιας εξέφρασε προβληματισμό για τον τρόπο που έγινε η διαρροή εγγράφων από το γραφείο του, ωστόσο, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, υπέβαλε την παραίτησή του.Newsroom ΔΟΛ

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εσωτερικών ο Ντ. Ρόβλιας

Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την παραίτηση που υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας. Όπως υποστηρίζει, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους αρχής.

Η παραίτηση του κ. Ρόβλια ήρθε μετά την αποκάλυψη εγγράφου που προήρχετο από το πολιτικό του γραφείο και ζητούσε τη μετάθεση αξιωματικών του στρατού και άλλων σωμάτων ασφαλείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε ότι "υπήρξε πρόβλημα στο πως παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία και για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της συγκεκριμένης κυβέρνησης, ο κ. Ρόβλιας υπέβαλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό και έγινε δεκτή".

Τη Δευτέρα ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, χθες κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, ο παραιτηθείς υφυπουργός έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία και σε τίποτα δεν προϊδέαζε για τη σημερινή παραίτηση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόβλιας δεν είχε- μέχρι και την παραίτηση του- αναλάβει καμία αρμοδιότητα στο υπουργείο Εσωτερικών. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Ντίνου Ρόβλια.

Πληροφορίες που μετάδωσε το Mega αναφέρουν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, καταρτίζει κώδικα δεοντολογίας για υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.
Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου