Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Ντερ Σπίγκελ": Στο χείλος της χρεοκοπίας η Ελλάδα!

"...Οι Έλληνες έφτασαν στο χείλος της κρατικής χρεοκοπίας. Η κρίση συνταράσσει τη χώρα, ωστόσο η «ελίτ» τρέφει την πεποίθηση ότι οι οικονομικώς εύρωστοι Ευρωπαίοι εταίροι, όπως οι Γερμανοί, θα πληρώσουν - τόσο για τη διατήρηση της «πεπατημένης», όσο και για τους μηχανισμούς της διαφθοράς..."
Έτσι ξεκινά εκτεταμένο άρθρο στο τελευταίο τεύχος του «Σπίγκελ» για την τρέχουσα χρονιά, αφιερωμένο στα οικονομικά δεδομένα της χώρας και τη στάση των Ελλήνων απέναντι στο κράτος και τα χρέη, με τίτλο «Η δύναμη που έχει το φακελάκι».
Το δημοσίευμα δεν φέρει κάποιο νέο στοιχείο στα ήδη γνωστά και δημοσιευμένα τελευταίως στον ευρωπαϊκό Τύπο για το συγκεκριμένο θέμα -παρουσιάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα και θέτει ερωτήματα, όπως "θα αποδειχθεί επαρκές το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου;".
Επίσης, εκφέρει σχόλια, όπως «το "σπρεντ" είναι η μονάδα μέτρησης σε φαύλο κύκλο και μπορεί να έχει φονική επίδραση, όπως το θαλασσινό νερό για ένα ναυαγό» ή «στο τέλος πράγματι θα κληθούν να πληρώσουν οι πλούσιες χώρες».
"Τώρα, λοιπόν, στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Γ. Ζορμπάς θ' αναλάβει επικεφαλής επιτροπής ειδικών να εκπονήσει νομοσχέδιο για μια υπηρεσία αντιμετώπισης της διαφθοράς, αφού στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη αρκετό υγιές προσωπικό για να επιληφθεί του ζητήματος",
αναφέρει το δημοσίευμα, που κλείνει με τη δήλωση του προέδρου του ελληνικού τμήματος της «Transparency International», Κ. Μπακούρη:
«Θα χαρώ, όταν κάποιος πάει επιτέλους φυλακή», γιατί εάν η κοινωνία δεν αλλάξει, «είμαστε πραγματικά χαμένοι».
neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου