Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

H σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών πέρασε εντελώς απαρατήρητη και ασχολίαστη από τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης


"Ήταν η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Λίμπερμαν στη χώρα μας. Ο κ Λίμπερμαν πήρε σβάρνα όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και κανείς στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι συζήτησε. Το πιο πιθανό είναι να διερεύνησε ποια στάση θα κρατήσουν τα διάφορα κράτη και ποια η χώρα μας βέβαια εάν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν προκειμένου να εξουδετερώσει τις... υποτιθέμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις της. Το Ισραήλ είχε κάνει το ίδιο όταν βομβάρδισε το πυρηνικό εργοστάσιο που έχτιζαν οι Γάλλοι για λογαριασμό του Σαντάμ στο Ιράκ. Το Ισραήλ πριν από ένα χρόνο είχε ζητήσει την άδεια από την Αμερική να βομβαρδίσει τις εγκαταστάσεις του Ιράν και η Αμερικανική κυβέρνηση διαφώνησε. Ωστόσο όταν ζήτησε να αγοράσει από την Αμερική "έξυπνες βόμβες" τούς τις έδωσαν, που εμμέσως, πλην σαφώς, ενέκριναν την πρόθεση του Ισραήλ αλλά θεωρούσαν το χρόνο ανώριμο ακόμα. Προφανώς η αντίρρηση της κυβέρνησης Μπους ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό σε σχέση με την στάση που θα κρατούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια τέτοια επιθετική ενέργεια του Ισραήλ. Αυτή την στάση προσπάθησε να διερευνήσει και να εξουδετερώσει η επίσκεψη Λίμπερμαν, ενός ακροδεξιού πολιτικού που θα ήθελε να εξαφανίσει εάν του ήταν δυνατόν, όλους τους Άραβες.

Η είδηση αυτή και η μυστικότητα με την οποία περιεβλήθη είναι τόσο σημαντική ώστε φαίνεται να προετοιμάζει ολόκληρο τον κόσμο για δυσάρεστες εκπλήξεις που δεν θα αργήσουν να έλθουν.
Το μεγάλο ερώτημα ήταν επίσης ποια στάση θα κρατούσε η Ρωσία σε μια τέτοια επίθεση του Ισραήλ. Αυτό το πρόβλημα ανέλαβε να το διεκπεραιώσει και να το λύσει η ίδια η αμερικανική διπλωματία κάνοντας μια επίθεση φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία, απαλλάσσοντας την από τους περιφερικούς πυραύλους με τους οποίους την είχε ζώσει με αντάλλαγμα βέβαια να σταματήσει η Ρωσία την υποστήριξη της στην Περσία και την συνεργασία της σε θέματα πυρηνικής ενέργειας .
Βεβαίως είναι πιθανόν να αγνοηθεί και να υποτιμηθεί από το Ισραήλ η αντίδραση της Τουρκιάς αλλά και την Κίνας σε μια τέτοια επίθεση.
Η Τουρκία και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Ερντογάν ξύπνησε ξαφνικά όταν είδε που είχε μπλέξει με την συμμαχία που είχε κάνει εδώ και χρόνια σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με το Ισραήλ.
Είδε ότι το Ισραήλ δεν αστειεύεται και ότι επηρεάζει αποφασιστικά την εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Αυτό φάνηκε από το βήμα απομάκρυνσης που έκανε η Τουρκία από την Αμερική πλησιάζοντας την Ρωσία με την συνεργασία της σε επίπεδο διέλευσης αγωγού αερίου από το έδαφος της.
Η Αμερική καλλιεργεί τελευταία μια σχέση με την Κίνα τέτοια που να δείχνει ότι οι δυο τους μπορούν να συνεργαστούν και να κυβερνήσουν τον κόσμο! Αυτό μέχρι να γίνει η έκρηξη.
Επομένως όλα είναι έτοιμα για μια καθοριστική επίθεση που θα προσδιορίσει το μέλλον του κόσμου.
Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει..."

UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου