Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Νέα τουρκική προβοκάτσια δήθεν "κατασκοπίας"

Τελικά, δεν θα αλλάξουν ποτέ!
Σε νέο «στήσιμο» αστείας υπόθεσης «κατασκοπίας», επικαλούμενοι μάλιστα παραμύθια της Χαλιμάς, προχώρησαν οι Τούρκοι «γείτονές» μας.
Και αυτό το έκαναν, χωρίς να διστάσουν ούτε στιγμή να «κατηγορήσουν» άσχετους Τούρκους πολίτες!
Τόση «Δημοκρατία» (σημειωτέον, ότι αυτά τα κάνει και ο συνομιλητής του Ταλάτ, Δημήτρης Χριστόφιας!) στη γείτονα! Και φυσικά, ένα νέο σκηνικό έντασης στήνεται, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ούτε την εορτή των Χριστουγέννων, προβαίνοντας σε παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Η «υπόθεση»
«Κατασκοπευτικό» δίκτυο λένε τα φερέφωνα των Τούρκων στρατιωτικών (βλέπε εφημερίδα «Χουριέτ», ποιός άλλος;) ότι είχε στήσει Έλληνας διπλωμάτης στη Σμύρνη. Μάλιστα, έγιναν και συλλήψεις! Προσέξτε τώρα: οι συλλήψεις έγιναν, χωρίς να ενημερωθούν ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ, ως είθισται. Το «βαθύ κράτος» στη γείτονα, κάνει ό,τι γουστάρει!
Παρακάτω: συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι (ένας αρτοποιός, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας και ένας ελεύθερος επαγγελματίας), οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ βαριές κατηγορίες, βάσει «πληροφοριών» της ΜΙΤ. Η τουρκική μυστική υπηρεσία τους κατηγορεί ότι φωτογράφιζαν τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στην Αλικαρνασσό, στη Σμύρνη και στο Αϊβαλί. Ο τουρκικός Τύπος μάλιστα αναφέρει ότι ερευνήθηκαν οι οικίες, τα γραφεία και τα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, όπου «βρέθηκαν» ασύρματοι, κιάλια, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Παραμύθια της Χαλιμάς
Όσο για το αν ευσταθούν τα όσα λένε οι Τούρκοι, περί απομάκρυνσης Έλληνα διπλωμάτη: κανείς δεν έχει απομακρυνθεί πριν κηρυχθεί persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο), εκτός από έναν ο οποίος βρίσκεται σε εορταστική άδεια, την οποία είχε αιτηθεί εδώ και καιρό! Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν στη γείτονα άλλοι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι φέρονται να ενέχονται σε συνωμοσία για τη δολοφονία του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίτς...
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου