Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Στη λέσχη των χωρών με κατασκοπευτικούς δορυφόρους η Ελλάδα

Εκτοξεύτηκε χθες ο δορυφόρος Helios-2Bη απ΄τον οποίο Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει υψηλής ανάλυσης απεικονίσεις.

  • Πλήρης αξιοποίηση των πυραύλων Scalp της πολεμικής αεροπορίας.

Εκτοξεύτηκε στις 18:26 της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου, ο πυραυλικός φορέας Ariane(φωτογ.) που θα θέσει στο διάστημα τον δορυφόρο Helios-2B.
Μέσω αυτού του δορυφόρου έχει προγραμματιστεί η Ελλάδα μαζί με την Γαλλία την Ισπανία το Βέλγιο και την Ιταλία να μπορούν να λαμβάνουν υψηλής ανάλυσης απεικονίσεις.
Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Hellios-2Β αφορά την απεριόριστη...λήψη εικόνων από το διάστημα υψηλής ευκρίνειας μέσω time-sharing, με τους υπόλοιπους χρήστες του δορυφορικού συμπλέγματος και μετά από εισαγωγή απόρρητου κωδικού όπου ο κάθε χρήστης επιλέγει την περιοχή κατόπτευσης χωρίς κανένα άλλο περιορισμό. Τα δεδομένα αποστέλλονται στα εθνικά κέντρα αξιοποίησης και επεξεργασίας των εικόνων μεταξύ αυτών και στο ελληνικό στην Τανάγρα.

Οι απεικονίσεις Hellios-2Β είναι εξαιρετικά σημαντικές στην παραγωγή αξιόπιστων ψηφιακών χαρτών στους οποίους στηρίζεται η δημιουργία εδαφικών μοντέλων συμπεριλαμβανομένων και των υψομετρικών γεωδαιτικών στοιχείων, μέσω των οποίων αξιοποιείται το σύστημα ενδιάμεσης ναυτιλίας των βλημάτων SCALP-EG που διαθέτει η Π.Α.

Ο υπολογιστής ναυτιλίας του SCALP-EG συγκρίνει τα δεδομένα του ραντάρ που φέρει με τα αντίστοιχα υψομετρικά δεδομένα των ψηφιακών χαρτών που δημιουργηθεί από την αξιοποίηση των εικόνων των Hellios-2B επαληθεύοντας την πορεία του και προχωρώντας στις απαραίτητες διορθώσεις πορείας έως την τελική προσβολή αναλάβει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης στόχου (ATA).

Χωρίς την παροχή των δεδομένων αυτών η αξιοποίηση των βλημάτων SCALP-EG(δείτε περισσότερα εδώ:
πύραυλοι Scalp βεληνεκούς 250 χλμ(!) στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.
) καθίσταται προβληματική και αυτός είναι ένας από τους λόγους της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα.Πηγή Defence Net.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου