Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αθώος ο Κ. Σακκάς

Αθώος, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Κώστας Σακκας, που συνελήφθη χθες για παραβίαση περιοριστικών όρων.
Ο νεαρός, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” βρέθηκε στο εδώλιο καθώς διανυκτέρευσε στο σπίτι φίλης του, γεγονός που κρίθηκε ως παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.
Ο Σακκάς είχε κρατηθεί προφυλακισμένος επί 31 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος πριν λίγους μήνες μετά από απεργία πείνας, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σε αντικατάσταση της κράτησής του είχαν επιβληθεί, εγγύηση 30 χιλιάδες ευρω, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, απαγόρευση συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του, απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Αττικής, υποχρεωτική εμφάνιση ανα τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα και υποχρεωτική διαμονή στη δηλωθείσα από αυτόν διεύθυνση κατοικίας.
Στο δικαστήριο, ο Κώστας Σακκάς δήλωσε ότι παρέμεινε στο σπίτι φίλης του και δεν επέστρεψε στο σπίτι του γιατί είχε πιει και αισθανόταν ζαλισμένος. Απευθυνόμενος στους δικαστές ο κατηγορούμενος είπε ότι στο πρόσωπό του “υπάρχει πολιτική βούληση που εσείς καλείστε να εξυπηρετήσετε”.
Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτόφωρου ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου πλην όμως χαρακτήρισε “τυπικό” το αδίκημα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου