Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Φόβοι για τρομοκρατικό κτύπημα σε πολιτικούς

Φόβοι για τρομοκρατικό κτύπημα σε πολιτικούς

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης.

Την ώρα που η κυβέρνηση ανησυχεί η πλευρά των ΗΠΑ δείχνει και πάλι τα δόντια της στην Αθήνα, εκφράζοντας με σαφέστατο τρόπο την ενόχλησή της για τις άκαρπες έρευνες της Αστυνομίας και τα ολέθρια λάθη στο σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και την δυσφορία της για την εξαφάνιση του Ξηρού.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε στην χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου την ανησυχία του, ζητώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχουν εκτιμήσεις και πληροφορίες για πιθανό νέο χτύπημα.

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά η ανάλυση της μεθοδολογίας και των κινήσεών τους καταλήγει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό» φέρεται να απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που είναι σε κόντρα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και χρειάστηκε να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και γενικότερα η Αστυνομία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι πρόθεση των τρομοκρατών είναι να παραμείνουν στο προσκήνιο και τους επόμενους μήνες, καθιστώντας πλέον πολύ πιθανό ένα νέο χτύπημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν στην κυβέρνηση, είναι μεγαλύτεροι και οι εν δυνάμει στόχοι των τρομοκρατών και γι’ αυτό αποφασίστηκε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Πιο ανησυχητικά θεωρούνται τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την αλλαγή του ύφους και της δομής των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως προκύπτει από τον τρόπο δράσης τους, ενώ πλέον έχουν να κάνουν με μεγάλη ομάδα τρομοκρατών, αφού υπήρξε μαζική στρατολόγηση νέων ηλικιακά ατόμων τα τελευταία έτη.

Με απλά λόγια, η Αστυνομία φοβάται πλέον ανοιχτά ότι το νέο χτύπημα της οργάνωσης θα έλθει πολύ σύντομα, ενώ στα επόμενα χτυπήματα θα υπάρξουν θύματα, πιθανότατα από τον χώρο της πολιτικής.

Για τους ειδικούς λοιπόν είναι σαφές ότι τα χτυπήματα στο μέλλον θα είναι πιο πυκνά και πιο θεαματικά, αφού, όπως ομολογούν στις κλειστές συσκέψεις, υπάρχει πλέον η υποδομή και ο εξοπλισμός για να οργανωθούν εντυπωσιακά χτυπήματα.

Επίσης, εκτιμούν ότι στα επόμενα χτυπήματα θα υπάρξουν θύματα. Θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι οι στόχοι θα συνεχίσουν να είναι πολιτικά πρόσωπα. «Είναι προφανές επίσης ότι από την τακτική του θορύβου περνάνε στην τακτική του αποτελέσματος»

http://www.antinews.gr/2014/01/10/241528/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου