Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ισλαμιστές τρομοκράτες: «Θα χυθεί αίμα στους Ολυμπιακούς»

Ένα βίντεο με δύο άνδρες που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ στις αρχές Ιανουαρίου παρουσιάστηκε στο Διαδίκτυο. Προειδοποιεί μάλιστα ότι περισσότερες επιθέσεις θα πρέπει να αναμένονται κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
Οι δύο άνδρες της ισλαμικής οργάνωση Ανάρς Αλ Σούνα λένε στο βίντεο ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, «θα λάβει, αν θέλει ο Θεός, ένα δώρο από εμάς να οργανώσει ένα είδος του παρόντος από την πλευρά μας για το μουσουλμανικό αίμα που ρέει σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο σήμερα». Στο βίντεο που διαρκεί μια ώρα, το ζευγάρι φαίνεται να κατασκευάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να εξηγεί τους λόγους των επιθέσεων. «Αυτό το οποίο θα κάνουμε, αυτό που έχουμε κάνει, είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα, ένα μικρό βήμα», είπαν, αναφερόμενοι στις βομβιστικές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ.
Αν και η αυθεντικότητα του ισχυρισμού τους δεν μπορεί να ελεγχθεί, οι δύο άντρες φαίνεται να προετοιμάζονται για μια επίθεση, δεδομένου ότι είναι φρεσκοξυρισμένοι, σε μια πιθανή προσπάθεια να εναρμονιστούν με τον ρωσικό πληθυσμό. Και ενώ το Σότσι είναι γεμάτο με ανιχνευτές μετάλλων, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ανιχνευτές εκρηκτικών σωματιδίων, οι ομάδες που απειλούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες λένε ότι δεν στοχεύουν μόνο την πόλη υποδοχής, αλλά και την ρωσική κυβέρνηση σε γενικές γραμμές και άλλες περιοχές της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι άνδρες στο βίντεο ακούγονται να λένε σε ένα τμήμα της ηχογράφησης, απευθυνόμενοι σε Ρώσους αξιωματούχους, ότι «θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε εσάς και τους στρατιώτες σας». Κατά  τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πούτιν δήλωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται δεν είναι πολύ ενοχλητικά ή ορατά και ότι δεν θα πιέσουν τους αθλητές, τους επισκέπτες και τους δημοσιογράφους», στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από 7 έως 23 Φεβρουαρίου. «Την ίδια στιγμή, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά», είπε.
Παρόλα αυτά, οι αμερικανοί αξιωματούχοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς το αν τα μέτρα ασφαλείας για τους χειμερινούς αγώνες είναι επαρκή. «Δεν φαίνεται να έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την προστασία των αθλητών μας στους αγώνες», δήλωσε ο Mike Rogers , πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών. Οι άνδρες στο βίντεο είπαν ότι «υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με αυτούς» που είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Πούτιν, της ρωσικής κυβέρνησης και «εκείνων των τουριστών που θα πάνε εκεί πέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου