Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Το ελληνικό γιαούρτι μπαίνει στα σχολεία

Πιλοτικό πρόγραμμα σε τέσσερις πολιτείες: Αριζόνα, Αϊντάχο, Νέα Υόρκη και Τενεσί

Η κυβέρνηση Ομπάμα εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών.
   
Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες θα αρχίσει να προμηθεύεται ελληνικό γιαούρτι για τα σχολεία που συμμετέχουν σε ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιχορηγεί τα σχολικά γεύματα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε τέσσερις πολιτείες: Αριζόνα, Αϊντάχο, Νέα Υόρκη και Τενεσί.

Οι πολιτείες αυτές επελέγησαν, επειδή εκπροσωπούν διαφορετικές περιφέρειες της χώρας με μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση από τους παρασκευαστές γιαουρτιού, γεγονός που θα βοηθήσει στις δοκιμές διανομής μέσα από διαφορετικά μοντέλα αποθήκευσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου υποστηρίζει ότι το ελληνικό γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνες, θα προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών.

«Σχολεία στη Νέα Υόρκη και στις άλλες τρεις αμερικανικές πολιτείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα δουν λίαν συντόμως ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι μία οικονομικά προσιτή, αλλά και υψηλή σε διατροφική αξία επιλογή στο μενού των μαθητών» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, Τσαρλς Σάμερ.

http://www.protothema.gr/world/article/293201/ipa-to-elliniko-giaourti-bainei-sta-sholeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου