Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στην Νέα Ζηλανδία απελαύνουν μετανάστη επειδή είναι παχύσαρκος και θα επιβαρύνει το Σύστημα Υγείας

Στην Ελλάδα τους αφήνουμε να μείνουν αν έχουν βαριές ασθένειες! 

Διαβάσαμε στο ελληνικό διαδίκτυο την παρακάτω είδηση, η οποία μας προβλημάτισε. Ο Άλμπερτ Μπούιτενχουϊς, που ζυγίζει 130 κιλά, και η σύζυγός του Μάρτι απειλούνται με απέλαση μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για ανανέωση της βίζας εργασίας τους. Η νεοζηλανδική υπηρεσία μετανάστευσης (ΙΝΖ) εκτιμά πως η παχυσαρκία του τον εκθέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» επιπλοκών της υγείας του, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιακά νοσήματα και άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Είναι σημαντικό όλοι οι μετανάστες να χαίρουν μίας αποδεκτής κατάστασης της υγείας του κατά τρόπον ώστε να ελαχιστοποιούνται το κόστος και οι εργασίες των υγειονομικών υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας», εξήγησε εκπρόσωπος της ΙΝΖ. Και σκέφτεσαι από την άλλη πλευρά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες λαθρομετανάστες παίρνουν προσωρινές άδειες παραμονής, επειδή κουβαλούν μαζί τους αρρώστιες από τα μέρη καταγωγής τους. Και έρχονται εδώ για να τους ταίσουμε και να του νοσηλεύσουμε.

Με το ΕΣΥ να έχει ήδη καταρρεύσει και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε κάν τους Έλληνες που επί χρόνια πληρώνουν για να συντηρείται. Σκέφτεσαι και τις κομπίνες των διάφορων ΜΚΟ που δίνουν χαρτιά ασθενείας σε λαθρομετανάστες που δεν είναι άρρωστοι, προκειμένου αυτή να καταφέρουν να μείνουν στην χώρα. Σκέφτεσαι ακόμη και τις περιπτώσεις αυτών που πάνε επίτηδες και κολλάνε AIDS ώστε να παίρνουν το επίδομα των 700 ευρώ και τις διευκολύνσεις που δικαιούνται.

Μπορεί τελικά αυτή η χώρα να σωθεί, όταν το αίσθημα ευθύνης είναι ανύπαρκτο;

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13069-2013-07-27-08-16-23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου