Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: «Πληγή» οι συμμορίες νεαρών τσιγγάνων πορτοφολάδων που ήρθαν κατά χιλιάδες από Ρουμανία και Βουλγαρία

Daily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 Φωτο: Μια γυναίκα Ρομά ζητά από αυτόν τον άνθρωπο να υπογράψει μια αίτηση, ενώ μια άλλη… ασχολείται με την τσέπη του(σε κύκλο)

Καταδιώκοντας τη λεία τους γύρω από μερικά από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο, δεν σταματάνε σε τίποταπροκειμένου να εκφοβίσουν και να κλέψουν.

Αυτές οι εικόνες που δείχνουν συμμορίες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία σε επιχειρήσεις τους στο Παρίσι δημοσιεύθηκαν στο έγκυρο περιοδικό Paris Match, το οποίο αφιέρωσε οκτώ σελίδες του, υπό τον τίτλο «Τα αυτόφωρα των πορτοφολάδων».

Ασύστολα στοχεύοντας τα θύματά τους στο φως της ημέρας σε ΑΤΜ, σε πολυσύχναστα πεζοδρόμιασε πάρκα και σταθμούς του μετρό, οι όλο και πιο επιθετικές συμμορίες προκαλούν το χάος καιτη δυστυχία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Φωτο: Τα μέλη μιας συμμορίας Ρομά ξεφεύγουν από την αστυνομία στους δρόμους

Φωτο: παιδιά Ρομά τρέχουν περνώντας τις σιδηροδρομικές γραμμές του Μετρό

Οι περιπολίες της αστυνομίας έπρεπε να αυξηθούν δραματικά γύρω από τα μνημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Μουσείο του Λούβρου, όπου νωρίτερα αυτό το έτος προσωπικό αποχώρησελόγω της έλλειψης προστασίας από οργανωμένες ομάδεςΡομά που έκλεβαν ασύστολα εργαζόμενους και τουρίστες.

Αμέτρητες κλοπές πραγματοποιούνται κάθε μέρα από μέλη συμμοριών, πολλοί από τους οποίους είναι μόλις και μετά βίαςέφηβοι.

Και, καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να επιτρέψει σε χιλιάδες μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να αναζητήσουν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως αποτέλεσμα των αλλαγώντων κανόνων της ΕΕ για τη μετανάστευση, την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, υπάρχει πιθανότητα παρόμοιες συμμορίεςΡομά να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ ήρθε στην εξουσία πριν από ένα χρόνο πολλά υποσχόμενη για την μεταστέγαση των Ρομά και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Αλλά, αφού επέκρινε την Κεντροδεξιά κυβέρνηση του προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί ότι αντιμετώπιζε τους μετανάστες «πάρα πολύ σκληρά»ο Ολάντ βρίσκεται τώρα μπροστά στην πραγματικότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls διέταξε η αστυνομία να διαλύσει τους καταυλισμούς των τσιγγάνων Ρομά και τιςπαραγκουπόλεις χωρίς μεταστέγαση τους, και έχει απελάσει περισσότερους Ρομά από τη Γαλλία από το Σαρκοζί!

Πέρυσι, περίπου 13.000 Ρουμάνοι και Βούλγαροι απελάθηκαν από τη Γαλλία, μια αύξηση της τάξης του 18,4 τοις εκατό σε σχέση μετο προηγούμενο έτος.

Αυτή την εβδομάδα, μια έκθεση που διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας αποκάλυψε ότι η χώρα έχει επίσης υποστεί μια πλημμύρα ρουμάνων μεταναστών, διότι ήδη έχει χαλαρώσει τους κανόνες της μετανάστευσης.

Φωτο: Η γυναίκα που βρίσκεται στο ΑΤΜ δεν έχει παρατηρήσει το κορίτσι με τη ροζ μπλούζα που απομνημονεύει τον αριθμό PIN της και περιμένει να κλέψει την κάρτα μετρητών της, ούτε την συνεργό της, που κρύβεται πιο πέρα

Το έγγραφο περιγράφει τις συνθήκες συνωστισμού στιςπαραγκουπόλειςτις απειλές για τη δημόσια υγεία, μιαδραματική αύξηση της εγκληματικότητας και αναστάτωση στους δρόμους, ως αποτέλεσμα της εισροής μεταναστών από τις δύο χώρες.

Κατά το παρελθόν έτος μόνο, 176.000 Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι εισήλθαν στην  Γερμανία.

Η γερμανική εφημερίδα που απέκτησε την έκθεση που διέρρευσε αναφέρει ότι το έγγραφο προειδοποιεί ρητά για τις «συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη».

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι τα σχολεία είναι υπό πίεση λόγω του αριθμού των μη γερμανόφωνων μαθητών και λέει ότι το έγκλημα - κυρίως μέσω της πορνείας – βρίσκεται σε αύξηση σε περιοχές όπου οι νεοφερμένοι έχουν εγκατασταθεί.

Στο Παρίσι, ένα αγαπημένο κόλπο των συμμοριών από παιδιά τσιγγάνων είναι να προσεγγίζουν τους τουρίστες με μια ψεύτικο «αναφορά» για να υπογράψουν, ενώ κάνουν ανάληψη χρημάτων από αυτόματες ταμειακές μηχανές.

Αφού τους αποσπάσουν την προσοχή, τα θύματα δεν βλέπουν τους κλέφτες να σημειώνουν τον αριθμό pin τους και στη συνέχειααφαιρούν τις κάρτες μετρητών για να αποσύρουν τα χρήματα για τον εαυτό τους.

«Μιλάτε αγγλικά;» είναι ένα άλλο τέχνασμα που χρησιμοποιείται για τους τουρίστες.

1.769 ανήλικοι κρατήθηκαν από τη γαλλική αστυνομία για τη διάπραξη παρόμοιων εγκλημάτων το 2012, αλλά ακόμη και ότανσυλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι μέσα σε λίγες ώρες.

Φωτο: Αυτό το μέλος της συμμορίας θα είναι και πάλι στους δρόμους μέσα σε λίγες ώρες

Φωτο: Μια ομάδα νεαρών Ρομά παρατάσσονται και υφίστανται σωματικό έλεγχο από τη γαλλική αστυνομία

«Υπάρχουν πολύ λίγα που μπορούμε να κάνουμε με αυτά», παραδέχτηκε πηγή της αστυνομίας του Παρισιού. «Καθώς τα παιδιά, έχουν ουσιαστικά απόλυτη ασυλία από την ποινική δίωξη. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που κάνουν καταλήγει στουςενήλικους αρχηγούς των συμμοριών. Είναι πολύ πιο δύσκολο νατα πιάσεις γιατί ξεφεύγουν στις σκιές.

Μόνο στο Λούβρο πάνω από 20 μόνιμοι αστυνομικοί περιπολούντην γκαλερί, με πέντε από αυτούς να στέφονται μπροστά στην είσοδο.

Παρόμοιες περιπολίες έχουν τοποθετηθεί γύρω από ιερά μνημεία όπως η Παναγία των Παρισίων και η εκκλησία Sacre-Coeur, καθώς και ο Πύργος του Άιφελ, το κέντρο Πομπιντού, και το Παλάτι των Βερσαλλιών, δυτικά του Παρισιού.

Ο αριθμός των καμερών παρακολούθησης έχει επίσης αυξηθεί.

Πριν από δύο χρόνια, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάνδήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ληστειών στουςδρόμους του Παρισιού, είχαν πραγματοποιηθεί από παιδιά μεταναστών Ρομά από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου