Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνεχίζεται η γενοκτονία των Χριστιανών από τα ισλαμαντρόσκυλα των τοκογλύφων. Γι’ αυτό και η σιωπή απο τους “οργανισμούς”

Σε 24 ανήλθαν οι νεκροί από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα σε μια χριστιανική συνοικία της πόλης Κάνο, στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, την ευθύνη για τις οποίες οι αρχές επιρρίπτουν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, δήλωσε αξιωματούχος νοσοκομείου της πόλης.

Τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας και σήμερα τα ξημερώματα είχαν ως στόχο υπαίθρια μπαρ στην χριστιανική συνοικία Σάμπον Γκάρι της Κάνο, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με κάτοικο της πόλης ένας από τους στόχους ήταν και μια εκκλησία.

“Μέχρι στιγμής έχουμε 24 σορούς στο νεκροτομείο μας και τρεις ασθενείς στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κάνο, Αμίνου Ινούουα. “Οι νεκροί έφεραν τραύματα από θραύσματα” βομβών, διευκρίνισε ο ίδιος.
Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 6 νεκρούς, αλλά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε τις ώρες που πέρασαν.

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στην Μπόκο Χαράμ και διευκρινίζουν ότι βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή.
Παράλληλα σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν 42 ύποπτα μέλη της Μπόκο Χαράμ στο Λάγκος και στην γειτονική νοτιοδυτική πολιτεία του Ογκούν.

“Συλλάβαμε 42 ύποπτα μέλη της Μπόκο Χαράμ στο Λάγκος και το Ογκούν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στο Λάγκος, Κίνγκσλι Ούμοχ. “Ορισμένοι έχουν ήδη ομολογήσει ότι είναι μέλη της Μπόκο Χαράμ και έχουν πει ότι έφυγαν από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας λόγω των στρατιωτικών προσπαθειών που γίνονται εκεί” κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο στρατός εξαπέλυσε στα μέσα Μαΐου μια ευρεία επιχείρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας για να δώσει τέλος στην εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, η οποία άρχισε το 2009. Ωστόσο η πόλη Κάνο, ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά κέντρα του βορρά στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, δεν βρίσκεται στην ζώνη στην οποία εξαπέλυσε την επιχείρησή του ο στρατός.

http://olympia.gr/2013/07/30/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου