Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Ακόμα ψάχνουν εάν η αποπομπή του Μόρσι ήταν πραξικόπημα. Πονάει όταν ο λαός επιβάλλει το ξερίζωμα του φασισμού

ΗΠΑ: Ακόμα ψάχνουν εάν η αποπομπή του Μόρσι ήταν πραξικόπημα
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα χρειαστεί χρόνο για να κρίνει εάν και κατά πόσον η απομάκρυνση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό αποτελεί ή όχι πραξικόπημα.
Εμ βέβαια, Δημοκρατία είναι ότι ορίζει η Κλίντον. Ακόμα και αν μία απο τις πρώτες δημοκρατικές μέριμνες των καθαρμάτων ήταν η νομιμοποίηση της κλειτοριδεκτομής…

«Μελετούμε το πώς οι αρχές αντιδρούν και χειρίζονται την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται πιο κοντά στο να λάβει μια απόφαση σχετικά με το εάν θα χαρακτηρίσει την αποπομπή Μόρσι πραξικόπημα.
Σημειώνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση, βάσει του ισχύοντος νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει άμεσα τα προγράμματα βοήθειας προς τον αιγυπτιακό στρατό και μια σειρά άλλων μέτρων.
Ωστόσο νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν μεταβληθεί τα σχέδια της Ουάσινγκτον να παραδώσει άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 τις επόμενες εβδομάδες στην αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία.
«Δεν υφίσταται ουδεμία αλλαγή στους σχεδιασμούς να παραδοθούν F-16 στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η παράδοση των μαχητικών αυτών είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει τον Αύγουστο. Άλλα οκτώ μαχητικά F-16 είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν τον Δεκέμβριο.
Για το οικονομικό έτος 2013, που λήγει τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραδώσει οικονομική βοήθεια ύψους 650 εκατ. δολαρίων, ενώ απομένει να χορηγηθεί βοήθεια αξίας ακόμη 585 εκατ. δολαρίων, είπε ο δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου