Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Καλούν σε εξέγερση οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο. Πιο κοντά από ποτέ σε εμφύλιο

islegy

Κάλεσμα για εξέγερση απευθύνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, μετά από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης -«πολιτική βιτρίνα» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- καλεί σε εξέγερση «τον μεγάλο λαό της Αιγύπτου εναντίον εκείνων που προσπαθούν να τού κλέψουν την επανάστασή του με τα τανκς».

Ζητεί επίσης από «τη διεθνή κοινότητα, τις διεθνείς οργανώσεις και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να επέμβουν για να εμποδίσουν και άλλες σφαγές και την εμφάνιση μίας νέας Συρίας στον αραβικό κόσμο».

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ισλαμιστών που προσεύχονταν μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Από την πλευρά του ο αιγυπτιακός στρατός υποστήριξε ότι «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας υπό συγκεχυμένες συνθήκες. Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο στρατός πυροβόλησε στον αέρα, ενώ τα απευθείας πυρά προέρχονταν από άνδρες με πολιτικά.

Καταγγέλλοντας τη «σφαγή» των ισλαμιστών διαδηλωτών το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/asia-africa/13002-2013-07-08-08-46-51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου