Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των Αλβανών που σκότωσε με καλασνικοφ 30χρονο στην Καισαριανή

Αρχικά συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για μικροαδικήματα, αλλά μετά προέκυψε πως είναι μέλη της οργάνωσης και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης

Σοκ είχε προκαλέσει το 2012 η εν ψυχρώ δολοφονία 30χρονου στην Καισαριανή και ο σοβαρός τραυματισμός του αδερφού του, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την δολοφονία και ταυτοποίησε πέντε από τα οκτώ μέλη της σπείρας των Αλβανών που ευθύνονται για τον θάνατο του 30χρονου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, σε Γλυφάδα και Παγκράτι, 26 και 29 χρόνων αντίστοιχα, για μικροαδικήματα. Τελικά όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η σπείρα τον Ιούνιο γάζωσε τον άτυχο 30χρονο και είχε τραυματίσει σοβαρά τον 32χρονο αδερφό του, όταν τα δύο αδέρφια, αντιλήφθηκαν τους Αλβανούς να τους κλέβουν.

Όπως έγινε γνωστό κατά τις έρευνες τη αστυνομίας, ένα άλλο μέλος της σπείρας είναι σήμερα έγκλειστο στις αλβανικές φυλακές. Ο 26χρονος αρχηγός της σπείρας, που εξόπλιζε τα υπόλοιπα μέλη της και ένα ακόμα μέλος  έχουν διαφύγει στην Αλβανία

Η παράνομη δράση της οκταμελούς αυτής ομάδας χρονολογείται κατά την περίοδο 2009-2012, σε όλη την Αττική (αρχικά στου Ζωγράφου και κατόπιν και σε Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμο, Π. Φάληρο, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Ελληνικό). Στο διάστημα αυτό διέπραξαν συνολικά 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 σε καταστήματα (κοσμηματοπωλεία, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, περίπτερα κλπ), μία σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ, 3 σε βάρος ιδιωτών, 6 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.

http://www.protothema.gr/greece/article/296300/exarthrothike-i-speira-ton-alvanon-pou-skotose-me-kalasnikof-30hrono-stin-kaisariani/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου