Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Άρειος Πάγος: Κανονικά η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ


Τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την είσπραξη του τέλους ακινήτων έβαλε ο Άρειος Πάγος, καθώς έκανε δεκτή την αίτηση του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία απαγορευόταν στη ΔΕΗ να εισπράττει το... ειδικό τέλος ακινήτων.

Έκρινε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Την περασμένη Τρίτη, συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι από την επίμαχη απόφαση του Πρωτοδικείου θα υπάρξει απώλεια εσόδων πλέον του 1 δισ. ευρώ και ότι το σύστημα αυτό είσπραξης μέσω της ΔΕΗ προσφέρει ταχύτητα, αλλά συνέβαλε και στη μείωση του ελλείμματος.


http://gianniotis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3181.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου