Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού μέσα στην ΑΣΟΕΕ!


Δεκαέξι αλλοδαποί συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ για την πάταξη του παρεμπορίου. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο πανεπιστήμιο, στους χώρους του οποίου ανακάλυψαν σάκους με προϊόντα-μαϊμού καθώς και άλλα ευρήματα..
Μερικοί από τους μικροπωλητές μπήκαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, όπου αναζητήθηκαν από τους αστυνομικούς, μετά από εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας.
Κατά την έρευνα που έγινε στους χώρους του πανεπιστημίου, βρέθηκαν 17 σάκοι με προϊόντα-απομιμήσεις, καθώς επίσης έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη και 40 κοντάρια-βέργες, 50 άδεια μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός.
Οπως έγινε γνωστό, λόγω της αστυνομικής επιχείρησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας διέκοψε ταξίδι του στην Κέρκυρα και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Πάντως, δριμεία κριτική για την αστυνομική επιχείρηση στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και την παραβίαση του ασύλου άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προσχηματική επίκληση της πάταξης του παρεμπορίου.
«Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές. Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
ΣΥΡΙΖΑ: Το άσυλο παραβιάζεται με πρόσχημα τη δήθεν πάταξη του παρεμπορίου !!!!!!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναζητεί αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου