Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Προσπάθεια μείωσης των ορθοδόξων χριστιανών καταγγέλει η Εκκλησία της Αλβανίας




Με επίσημη δήλωσή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλλει ότι τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011 για τους ορθόδοξους χριστιανούς της Αλβανίας είναι ανακριβή και απαράδεκτα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Τα πρόσφατα στοιχεία τα ὁποῖα δημοσίευσε ἡ INSTAT ἀπό την τελευταία Απογραφή, του 2011, σχετικά με τη θρησκευτική διαστρωμάτωση του πληθυσμού της Αλβανίας, αναφέρουν ὡς ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών το 6,75%. Πρόκειται για ἕνα ολοφάνερο λάθος ἤ, ακριβέστερα, ψέμμα. Ἡ διαδικασία της ἀπογραφῆς για την καταγραφή του θρησκεύματος δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη αντικειμενική μέθοδο πού ἀκολουθεῖται ἀπό τις Ευρωπαϊκές χώρες. Και τελικά προσβάλλει ὄχι μόνο τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, πού ἀπό την αρχή του Ἀλβανικοῦ κράτους ὑπῆρξε ἡ πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα, ἀλλά και όλους τους Χριστιανούς, τους οποίους περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό (ἀπό 31% σε 17%), και τελικά σκιάζει τη γενική εικόνα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία».

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας θεωρεί «πολύ περίεργο και ύποπτο, το ὅτι ορισμένοι κύκλοι επεδίωξαν με διάφορα τεχνάσματα να παρουσιάσουν ὅτι οἱ Ορθόδοξοι μειώθηκαν κατά τά 2/3».

Και «καταγγέλλει τήν ἀντιεπιστημονική μέθοδο πού ἀκολουθήθηκε στό εὐαίσθητο θέμα τῆς καταγραφῆς τοῦ θρησκεύματος».

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=244319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου