Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Aπαγορεύουν σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία


Aπαγορεύουν σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε θετικός στο να υπογράψει σχετικό νόμο που απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία, ενώ δεσμεύτηκε και για τη λήψη μέτρων με τα οποία θα βελτιωθεί η πρόνοια για τα ορφανά παιδιά στη χώρα του, ιδιαίτερα για αυτά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
«Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να μην τον υπογράψω, μολονότι πρέπει να κοιτάξω την τελική εκδοχή» αυτού του νόμου που υιοθετήθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση στο Κρεμλίνο.
«Υπάρχουν αναμφιβόλως στον κόσμο μέρη όπου το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο από το δικό μας, αλλά τι, θα στείλουμε εκεί όλα μας τα παιδιά; Μήπως να μετακομίσουμε κι εμείς;, πρόσθεσε και επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ισραήλ, μιας χώρας η οποία αντιμετωπίζει γνωστά προβλήματα ασφάλειας».
«Και τι, οι Ισραηλινοί στέλνουν τα παιδιά τους κάπου;Εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εθνική τους ταυτότητα. Το αντιμετωπίζουν», σημείωσε ο Πούτιν.
«Ένας σπουδαίος λαός, που αισθάνεται σημαντικός, συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά απέναντι στα θέματα αυτά», συνέχισε, αναφερόμενος στη Ρωσία.
«Θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να κάνουμε τα πάντα εντός των ορίων της χώρας μας για να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον σε όλα μας τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι ορφανά», σημείωσε.
«Προτίθεμαι όχι μόνον να επικυρώσω τον νόμο, αλλά και ένα διάταγμα για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βοηθάμε τα ορφανά ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της υγείας τους», κατέληξε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου