Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ σε δηλώσεις Ερντογάν


Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου προκάλεσαν αναφορές του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί πώλησης ελληνικών νησιών.
Ειδικότερα, ο κ. Ερντογάν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, τη στιγμή που -όπως υποστήριξε- η χώρα μας πουλά τα νησιά της.
Η απάντηση από την Αθήνα ήρθε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, με τον υπουργό Εξωτερικών να παρατηρεί ότι «χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης».
Σε προειδοποιητικό τόνο ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως «οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα». «Για αυτό», συμπληρώνει, «απαιτούνται μετρημένα λόγια».
«Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς», υπογραμμίζεται από τον υπουργό Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου