Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ξαφνικά γίναμε η πιο …διαφανής χώρα της Ευρώπης


  • Είναι απίστευτο με πόση ελαφρότητα αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές κάποιες διπλωματικές ανάσες, κι όχι επιτυχίες και νίκες όπως θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει
Έκανε τη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου και τι είπε;
Ότι οι… αποφάσεις που πήρε η κυβέρνησή του, η βούλησή της και η αξιοπιστία της ήταν αυτά που κατάφεραν να πείσουν έξω πως η Ελλάδα είναι μια χώρα αξιόπιστη και υπεύθυνη που αξίζει της υποστήριξης των εταίρων.
Και ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία κι ότι η Ελλάδα γίνεται από τις πιο διαφανείς οικονομίες στην Ευρωζώνη(!!!).
Και εκεί έπεσαν τα πατώματα και όλοι όσοι ακούσαμε γελάσαμε πικρά.
Σε μια χώρα που το λάδωμα πάει σύννεφο ακόμη και για την πιο απλή διαδικασία.
Σε μια χώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν “γέφυρα” και δεν πήγαν στις εργασίες τους την Παρασκευή με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.
Όταν το φορολογικό νομοσχέδιο και τα μέτρα σωτηρίας διαλύουν οικογενειακούς προϋπολογισμούς και νοικοκυριά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κάνει “παζάρια” με τους μητροπολίτες για τη φορολόγησή τους.
Όταν η κερδοσκοπία στα καύσιμα οργιάζει και η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιβάλει ακόμη και το πλαφόν που -επικοινωνιακά- διατυμπανίζει.
Την ίδια στιγμή που τα πιράνχας στα νοσοκομεία συνεχίζουν να κάνουν πάρτι παρά τις μεγαλοστομίες για τάξη στην Υγεία.
Την ίδια ώρα που κυοφορούνται επιχειρηματικά deals προς όφελος των εταιρειών με τις προσευχές της κυβέρνησης και με απολύτως αδιαφανή τρόπο έτσι ώστε κάποιοι να κερδίσουν εκατομμύρια μέσω του Χ.Α.
Οι τραπεζίτες κάνουν κουμάντο σε όλη την οικονομική ζωή του τόπου, επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες, επιβαρύνουν τον κόσμο.
Οι έμποροι όπλων κάνουν πάρτι και οι προμήθειες πάνε σύννεφο.
Οι μισθοί κρατικοδίαιτων πράσινων Πασόκων που αντικατέστησαν τους “γαλάζιους” έχουν ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ που υποτίθεται ότι είναι το πλαφόν.
Όλα αυτά δεν τα βλέπει ο “ιπτάμενος” πρωθυπουργός. Μήπως ήλθε η ώρα να… ξεπεζέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να δει ότι η Ελλάδα είναι άλλη, όχι αυτή που φαντάζεται στις Βρυξέλλες;
Επειδή όπως είπε και ο Τσίπρας «εμφανίζεται σαν να έπεσε με αλεξίπτωτο στη χώρα…»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου