Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Γερμανοί τουρίστες διστάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα

Μείωση της τάσης των γερμανών τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα καταγράφουν εδώ και μερικές εβδομάδες ορισμένες γερμανικές αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες, όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών τους. Ο γενικός διευθυντής της δεύτερης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας Air Berlin Γιόαχιμ Χούνολντ, παρατηρεί..."μαζική μείωση" των κρατήσεων για πτήσεις προς την Ελλάδα.
"Η Ελλάδα μας δημιουργεί πολλές έγνοιες", είπε παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της περιόδου. Η Air Berlin δεν αποκλείει μάλιστα το θέμα να επηρεάσει τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς, καθώς η εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 20 προορισμούς στην Ελλάδα. Παρόμοια είναι η διαπίστωση του τουριστικού γραφείου του ομίλου REWE, το οποίο καταγράφει μία μείωση των κρατήσεων για την Ελλάδα. "Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι γεγονός ότι ο καταναλωτής διστάζει. Οι κρατήσεις υπήρξαν λιγοστές", δήλωσε η εκπρόσωπος Ντανιέλα Ζάουερβαλντ, η οποία αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει αριθμούς.
"Εκτιμούμε ότι αυτό σχετίζεται με άρθρα που εμφανίστηκαν στον Τύπο σχετικά με τις δυσκολίες στην Ελλάδα και έκαναν τον καταναλωτή να διστάζει", είπε. Ξεκινάμε όμως από την αρχή ότι η τάση θα αρχίσει να παίρνει πάλι την ανιούσα", πρόσθεσε. Διαφορετικές είναι ωστόσο οι διαπιστώσεις του τουριστικού οργανισμού TUI και της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. "Σε μας δεν υπάρχει μείωση των κρατήσεων για την Ελλάδα. Υπάρχει αντίθετα μια γενική τάση μεγάλης αύξησης των κρατήσεων, πράγμα που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα", δηλώνει η εκπρόσωπος της TUI Τάνγια Κράους.
Ούτε "για τη Lufthansa υπάρχει μείωση (κρατήσεων) για την Ελλάδα", όπως δηλώνει η Αμελίε Σβίρχολτς, η οποία σημειώνει ωστόσο ότι οι πτήσεις προς την Ελλάδα δεν είναι πολλές (μόνον 14 ημερησίως (0,8%) του συνολικού αριθμού των πτήσεων που ανέρχονται σε 1.800") καθώς και ότι το πελατολόγιο της εταιρείας είναι διαφορετικό από αυτό της Air Berlin. "Εμείς έχουμε διαφορετική δραστηριότητα, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα, ενώ η Air Berlin έχει περισσότερους τουρίστες", παρατηρεί.
Πηγή ΑΠΕ


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/03/blog-post_3631.html#ixzz0jIjoE1m3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου