Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Με την κορβέτα «Bafra» θα έλθει ο Ερντογάν;


  • Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτούνται σοβαρές απαντήσεις. Αν πρόκειται για μια επιβεβλημένη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ επίσκεψη του Ερντογάν τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ σοβαρά
Την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσαν οι γείτονες, έπειτα από συνομιλίες που είχε ο Χ. Παμπούκης με τον επικεφαλής της τούρκικης ομάδας για την ευρωπαϊκή ένταξη, Εγκεμέν Μπαγίς. Οι δυο τους συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες ενώ παραβρέθηκε για λίγο και ο Γ. Παπανδρέου. Συζητούσαν δηλαδή για την τουρκική… βίζιτα του Ερντογάν στην Αθήνα, την ίδια ώρα που η φρεγάτα έκανε βόλτες στο Αιγαίο, έφτανε μέχρι το Σούνιο και έκανε και αναγνώριση σε ελληνικό εμπορικό πλοίο.
Συζητούσαν την ίδια στιγμή που δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Την ίδια στιγμή που τα ελικόπτερα της FRONTEX που ερευνούν για λαθρομετανάστες στο Αιγαίο, δέχονταν παρενόχληση από τους Τούρκους.
Επίσης, την ίδια στιγμή που κλείνονταν το ραντεβού οι Χρυσοχοϊδης και Δρούτσας ανέβαλαν την επίσκεψή τους στην Άγκυρα εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων.
Από τη μια δηλαδή μάγκες που… υψώνουμε το ανάστημα στην Τουρκία κι από την άλλη κλείνουμε επισκέψεις του Ερντογάν.
Μάλιστα, όπως διαρρέουν από το Μαξίμου, οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν και το ενδεχόμενο να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες.
Μα ποιον κοροϊδεύουν τέλος πάντων; Όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και απειλούν με νέα Ίμια θα έλθουν στην Αθήνα να μιλήσουν για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες;
Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Με τι θα έλθει ο Ερντογάν στην Αθήνα; Μήπως με τη κορβέτα «Bafra» που κάνει βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα;
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτούνται σοβαρές απαντήσεις. Αν πρόκειται για μια επιβεβλημένη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ επίσκεψη του Ερντογάν τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ σοβαρά. Αν δηλαδή η σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα που παρακαλάει για δάνεια έχει σκοπό να υποχωρήσει σε κρίσιμα εθνικά θέματα όπως π.χ. την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ τότε πρέπει να μας το πούνε.
Διότι το ραντεβού που κλείστηκε μας φαίνεται πολύ ύποπτο να κλείνεται την ίδια ώρα που δινόταν η οικονομική «ανάσα» στην Ελλάδα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου