Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αρχηγός ΓΕΣ Ρωσίας: Το Ισλαμικό Κράτος έχει 70 χιλιάδες στρατό

ικ

To Ισλαμικό Κράτος μετατρέπεται βαθμηδόν σε ένα βασικό στοιχείο του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Μέση Ανατολή και έχει μια τάση, προς περαιτέρω ανάπτυξη, εκτιμά ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ, σε συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς ακολούθους του, σε αρκετές χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρίσιμο πρόβλημα τώρα, είναι η πάταξη των δραστηριοτήτων του.

«Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι οι σχηματισμοί του Ισλαμικού κράτους που δραστηριοποιούνται στη Συρία και το Ιράκ περιλαμβάνουν τώρα έως 70 χιλιάδες ένοπλους διαφόρων εθνοτήτων», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν παράσχει χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια σε αυτήν την ομάδα στον αγώνα κατά της συριακής κυβέρνησης», είπε.

«Η Ουάσιγκτον προς το παρόν έχει δημιουργήσει τη διεθνή συμμαχία για την επιχείρηση κατά του ισλαμικού κράτους με την έναρξη αεροπορικών επιδρομών. Ο Λευκός Οίκος, εν τω μεταξύ, έχει κάνει δηλώσεις πως μόνο μια ικανή χερσαία επιχείρηση θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στις τρομοκρατικές δυνάμεις της ομάδας», είπε ο Γκερασίμοφ, όπως δημοσιεύει το Itar Tass.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

http://greeknation.blogspot.gr/2014/12/70.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου