Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ομολογία-σοκ από 13χρονη: Μου έταξαν τον παράδεισο για να γίνω καμικάζι!

Ομολογία-σοκ από 13χρονη: Μου έταξαν τον παράδεισο για να γίνω καμικάζι!

Η συγκλονιστική ιστορία της 13χρονης Ζαχαρού Αντάμ, που παραδόθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στη Μπόκο Χαράμ και την ανάγκασαν να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας 

Είναι μόλις 13 ετών και παραδόθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, όπως αποκαλύπτει η ίδια, στη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Οι ισλαμιστές την ανάγκασαν να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας, γιατί μόνο έτσι θα πήγαινε στον παράδεισο, όπως της είπαν.

Αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε την Τετάρτη στην αστυνομία η 13χρονη Ζαχαρού Αντάμ, η οποία συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας της Μπόκο Χαράμ σε κατάμεστη λαϊκή αγορά της πόλης Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία.

Η κοπέλα ήταν μια από τις τρεις νεαρές καμικάζι που θα συμμετείχαν στη επίθεση. Οι άλλες δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες, η Ζαχαρού όμως δεν άντεξε στη θέα του λουτρού αίματος και δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά της.

Τραγικός απολογισμός της επίθεσης ήταν τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και η ίδια η 13χρονη η οποία πήγε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και συνελήφθη.

«Είπα πως δεν μπορούσα να το κάνω», όμως οι εξτρεμιστές την απείλησαν πως αν δεν υπάκουγε τις εντολές τους θα την εκτελούσαν ή την έθαβαν ζωντανή, εξομολογήθηκε. «Φοβόμουν, δεν ήθελα να με θάψουν ζωντανή» όμως «δεν είχα ποτέ πρόθεση να το κάνω» συμπλήρωσε.

http://www.protothema.gr/world/article/437618/mou-eipan-na-gino-vomvistis-autoktonias-gia-na-pao-ston-paradeiso/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου