Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Νιγηρία: Τουλάχιστον 59 νεκροί μετά από έφοδο της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 59 νεκροί μετά από έφοδο της Μπόκο Χαράμ

Ο απολογισμός συμπεριλαμβάνει 33 αστυνομικούς, έξι στρατιώτες και 20 ακόμη ανθρώπους

Συνολικά 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση την οποία οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι εξαπέλυσαν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην πολιτεία Γιόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με μια ιατροδικαστική πηγή.

Ο απολογισμός αυτός, τον οποίο έδωσε μια πηγή στο νεκροτομείο ενός νοσοκομείου, συμπεριλαμβάνει 33 αστυνομικούς, 6 στρατιώτες και 20 από τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν επιδρομή στην πόλη Νταματούρου, την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε.

Ωστόσο, ο απολογισμός των νεκρών εκτιμάται ότι είναι αρκετά υψηλότερος, αφού σύμφωνα με πηγές, οι αντάρτες απομάκρυναν πολλούς από τους νεκρούς τους με φορτηγάκια. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι συνεχίζουν να μεταφέρονται και σήμερα πτώματα στο νοσοκομείο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας αναγκάστηκαν να ζητήσουν από την Πολεμική Αεροπορία να τους δώσει υποστήριξη και κινητοποίησε δυνάμεις για να αποκρούσει την έφοδο των ισλαμιστών στην Νταματούρου.

Σε μια χωριστή βομβιστική επίθεση στην Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 άνθρωποι.

http://www.protothema.gr/world/article/431332/nigiria-toulahiston-59-nekroi-meta-apo-efodo-tis-boko-haram/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου